CLUB NIEUWS

Open brief: biergooien en discriminerende gezangen

Beste supporters,

Beerschot is ongelooflijk trots op z’n supporters. De sfeer van de afgelopen maanden en de connectie tussen het elftal op het veld en de dertiende man ernaast, zijn fantastisch.

Beerschot kreeg opnieuw een aantal boetes wegens wangedrag van enkele individuen en wil zijn supporters sensibiliseren over wat de gevolgen hiervan zijn. Het gaat in deze over bierbekers gooien op het speelveld tegen Jong Genk en Lommel, racistische gezangen tijdens de wedstrijd tegen Jong Genk en pyro na afloop van Beerschot – Lommel.

Beerschot wil met deze communicatie onze fans niet veroordelen en over één kam scheren, maar de enkelingen die hiervoor verantwoordelijk zijn duidelijk aanspreken. Dit is het (voorlopige) resultaat van hun acties:

  • Na de wedstrijd Jong Genk – Beerschot: boete van € 1.000 
  • Na de wedstrijd Jong Genk – Beerschot: Bondsparket informeerde Beerschot van de opstart van een onderzoek over racisme en discriminatie na volgende spreekkoren:
         - “Al wie niet springt is een jood”
         - “Sans papiers” – gericht op een speler die was blijven liggen na een tackle
  • Na de wedstrijd Beerschot – Lommel: boete voor bekergooien, nog uit te spreken door de RBFA, verwachten opnieuw een boete van minstens € 1.000
  • Na de wedstrijd Beerschot – Lommel: aansteken vuurwerk, boete nog uit te spreken door de RBFA, verwachten opnieuw een boete van € 2.500

De club wil opnieuw benadrukken dat dit het resultaat is van het gedrag van enkelingen. Hun acties brengen de club niet enkel financiële schade toe, maar besmeuren ook de naam van onze supporters en van de club. Daarom wil Beerschot opnieuw oproepen om met deze zaken te stoppen.

Allemaal samen kunnen wij er voor zorgen dat iedereen kan genieten van ‘onzen Beerschot’ in het stadion. Zonder koude bierdouches, discriminerende gezangen, pyro en boetes. 
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts