CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Rayhan El Grafel tekent eerste contract bij Beerschot

Jeugdspeler Rayhan El Grafel tekende dinsdagmiddag z’n eerste contract bij Beerschot. De 16-jarige flankverdediger maakte bij de U12 de overstap van RVC Hoboken naar Beerschot en speelt nu zijn vijfde seizoen op ‘t Kiel. Hij tekent een contract tot medio 2025 met een optie op één extra seizoen.

Rayhan El Grafel begon met voetballen bij RVC Hoboken, op een boogscheut van het Olympisch Stadion. “Van de U7 tot en met U11 speelde ik bij Hoboken”, glimlacht El Grafel nadat hij zijn contract ondertekende bij Beerschot. “Bij de U12 maakte ik de overstap naar Beerschot nadat ik gescout werd. Vanaf het begin had ik een goed gevoel bij de club en de laatste drie jaar voelde ik ook dat ik veel kansen heb gekregen.”

El Grafel groeide op een luttele zes jaar tijd door van de U12 naar de U23 en proefde ook al van de eerste ploeg. “Ineens ging het snel. Ik begon het seizoen bij de U18 maar werd tijdens de voorbereiding al doorgeschoven naar de U23. Ondertussen trainde ik ook al mee bij de eerste ploeg en stond ik zelfs al op het wedstrijdblad in de match tegen Lommel. Ik heb nog geen officiële speelminuten mogen maken, maar heel die ervaring smaakt naar meer. Het toont hoeveel Beerschot inzet op zijn jeugdwerking en dat jonge spelers hier altijd kansen zullen krijgen.”

“We zijn trots om opnieuw een jeugdproduct een contract aan te kunnen bieden”, voegt academy manager Davy De Smedt toe. “Rayhan heeft op korte tijd heel erg veel progressie gemaakt en is op dit moment aan een sterke periode bezig bij de U23. Hij is een energieke speler die prima past in het spelsysteem van Beerschot. Iemand met veel loopvermogen die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de voeten kan. Hij combineert een sterke basistechniek met een bloed-aan-de-palen mentaliteit. Aan hem nu om nog verder door te ontwikkelen.”
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts