CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Reacties na Beerschot - Lommel "Niet beginnen zweven"

Tolis Konstantopoulos: “Zeer tevreden met de prestatie”

Een voldane Tolis Konstantopoulos stond ons na de wedstrijd tegen SK Lommel te woord in de mixed zone. Beerschot won met 2-1. De centrale verdediger speelde een goede wedstrijd en zette samen met Hervé Matthys en Derrick Tshimanga een sterke prestatie neer op verdedigend vlak.

“Ik ben zeer tevreden met de prestatie. In de eerste helft waren we veel beter dan hen. We zetten dat voort in de tweede helft, maar het spel ging veel trager waardoor we de focus verloren en zo de tegengoal slikken. Soms moeten we ook kritisch blijven voor onszelf tijdens de wedstrijd. Na die rode kaart zouden we moeten ‘pushen’ voor de derde goal, maar net dan krijgen we één tegen.”

Beerschot staat met 17 punten momenteel tweede in de competitie en kan zelfs virtueel leider zijn. Ondanks dat blijft de centrale verdediger er nuchter onder. “Het is heel goed voor ons dat we daar staan, maar eigenlijk maakt het niets uit. We doen elke keer ons best en proberen op het einde van het seizoen zo hoog mogelijk te eindigen. Of we nu 3e of 13e staan, die inzet moet elke week hetzelfde zijn.”

Konstantopoulos is naarmate het seizoen vorderde een vaste waarde geworden bij Beerschot. Toch blijft de centrale verdediger kritisch voor zichzelf. “Het is voor mij niet het beste seizoen. Ik weet dat ik het nog beter kan doen, en ik hoop te groeien match na match. Elke voetballer heeft wel eens een moeilijk moment, maar daar worden ze alleen maar sterker van. Dat zal bij mij ook het geval zijn.” 

Hervé Matthys: “De verdediging en het team stonden als een huis”

Hervé Matthys, terug in de ploeg na een schorsing van twee wedstrijden, was net zoals zijn ploegmakkers tevreden van de wedstrijd. “Vooral blij dat ik vandaag terug op het veld stond.” 

“Ik ben tevreden dat we zo goed zijn gestart deze speeldag. We hebben nu de luxe om vanuit een zetel kijken naar de concurrentie dit weekend. Toch moeten we niet gek gaan doen en beginnen zweven, want we weten ook wat ons vorig seizoen is overkomen. Toen we na nieuwjaar van de eerste plek, naar de derde positie op de ranglijst gingen.”

Beerschot speelde enthousiast en met lef in de eerste helft. Dat zag Matthys ook. “ De eerste helft vond ik ons zeer sterk. De richtlijnen waar we deze week op getraind hadden, hebben we zeer goed opgevolgd. Na de goal waren we wat teruggezakt, wat logisch is. De tweede helft hebben we terug scherp aangevat en we scoren op het juiste moment de 2-0. Die tegengoal is dan jammer, maar buiten dat ene moment stonden we er als verdediging en als team.”

De centrale verdediger kreeg dit jaar de opdracht om de verdediging te sturen. Een verantwoordelijkheid die voorlopig goed lukt. “ik heb van de coach de taak gekregen om de verdediging te leiden. Ik voel dat ik daar ook in gegroeid ben dit seizoen. Ik moet daar ook Tolis en Derrick een pluim voor geven, want zij accepteren mijn coaching ook en voeren alles goed uit. Met de ervaring van Derrick, het atletisch vermogen van Tolis en mijn sturing vormen we een sterk trio achterin.” 

Mardochée Nzita: “Blij om het team zowel defensief als offensief te helpen”. 

Na Konstantopoulos volgde doelpuntenmaker Mardochée Nzita. Nzita knalde, na een mooi uitgespeelde counter, de 2de goal tegen de netten. “Voor de goal hebben we het de laatste tijd moeilijk, maar die goals zullen wel komen.” 

De linkerflankverdediger speelde een sterke wedstrijd met veel aanvallende rushes. Zelf blijft hij bescheiden over zijn eigen prestatie. “Ik ben minder tevreden van mijn eerste helft want ik kwam weinig aan de bal. Mijn tweede helft was beter, mede dankzij de goal. Ik ben dan ook blij om het team zowel defensief als offensief te helpen”. 

Defensief stond Beerschot heel goed, vond ook Nzita. “Lommel kwam er heel moeilijk door. De coach gaf zowel Michez als mijzelf de taak om mee aan te vallen, maar ook defensief ons werk te doen. We hebben ook getraind op fases zoals die waar mijn goal uit komt. Verlinden, Reyners, Michez en ik hebben die specifieke looplijnen bij een counter enkele keren geoefend op training. Ik ben dan ook blij dat het geresulteerd heeft in een goal.” 

De linkerflankverdediger kreeg tijdens de wedstrijd enkele trappen te incasseren. Ondanks dat voelt hij zich fitter dan ooit. “Ik kreeg enkele tikken, maar dat hoort bij het voetbal. Van mijn kwaaltjes ben ik stilletjes aan verlost. Ik voel mij de laatste weken terug volledig wedstrijdfit. Dat ik dat goede gevoel kan combineren met twee goals op twee matchen, maakt het helemaal af.

Tekst: Stan Nelis
Foto: GMAX Agency