CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Reacties na Lierse - Beerschot: blij met dat eerste doelpuntje

Simon Michez: “Het doet deugd om mijn eerste doelpunt in de competitie te maken”

Een tevreden Simon Michez na de wedstrijd tegen Lierse Kempenzonen in de mixed zone. Beerschot won de streekderby op ’t Lisp met 1-3. De flankverdediger scoorde het openingsdoelpunt voor Beerschot. Een goal waar hij al even op wachtte.  “Dit is mijn eerste van de competitie, en dat doet enorm deugd”. 

De streekderby was een wedstrijd waarin veel overtredingen werden gemaakt. Ondanks dat vond Michez dat het een geslaagde wedstrijd was. “De ploeg heeft mij enorm geholpen. Ik heb mijn spel proberen spelen, maar het was niet evident. Er was een hoge intensiteit, met veel fouten. Maar met de steun van de ploeg is het ons toch gelukt vandaag” 

Michez is een vaste waarde geworden bij Beerschot. Met zijn rushes naar voor is hij ook op aanvallend vlak een meerwaarde. “Ja dat hoort bij mijn speelstijl. Ik probeer niet te veel na te denken en gewoon mijn spel te spelen. Ondertussen begin ik mij alsmaar beter te voelen in het team, en dat is goed voor mij en voor de club. 

Beerschot draait nu mee in de bovenste helft van het klassement. Ondanks dat blijft de flankverdediger bescheiden hierover. “We voelen het match per match aan. We moeten eerst naar onszelf kijken en elk weekend het beste voetbal op de grasmat brengen. We zijn nu goed bezig, maar naar het klassement kijken wij nog niet. 

Tom Reyners: “3 weken geleden zou dat schot niet binnen zijn gegaan.” 

Na Michez volgde een andere doelpuntenmaker. Tom Reyners knalde na een knappe combinatie de 1-3 tegen de netten. “Op dit moment heb ik lang gewacht”. 

De middenvelder vond het een open wedstrijd, waarin beide ploegen veel ruimte weggaven. “Ik vond dat wij de wedstrijd controleerden. In de eerste helft maken wij onze kansen niet af, waardoor we het onszelf moeilijk maken. In de tweede helft komen zij terug na een lichte penalty. Daarna hebben we ons wel goed herpakt, en de wedstrijd naar ons toe getrokken.” 

Het veld lag er niet al te goed bij, wat invloed had op de wedstrijd. Dat merkte ook de middenvelder. “We weten dat het veld op Lierse iets minder goed is. Het is een geluk dat we in september hier komen voetballen, want in december, januari zal het hier nog veel erger zijn.” 

Met een doelpunt en een assist was Reyners van onschatbare waarde. Zelf is de middenvelder kritisch, en weet hij dat het nog beter kan. “Ik heb nog te veel een actie of fase waarin ik twijfel. Maar als je kijkt naar het doelpunt, 3 weken geleden zou die bal niet binnen gaan. Nu gaat die wel binnen, wat vertrouwen geeft. Dat zit al goed, maar die fases waarin ik twijfel moeten wel uit mijn spel verdwijnen. Dat zal met extra wedstrijdritme wel goed komen.”

Thomas Darazs: “ We winnen deze wedstrijd meer dan verdiend”. 

Het was opnieuw T2 Darazs die ons te woord stond na de wedstrijd. De hoofdcoach Andreas Wieland had complicaties na een operatie aan zijn wijsheidstanden. Ondanks dat speelde Beerschot een volwassen streekderby, dat resulteerde in een 1-3 winst. “We winnen deze wedstrijd verdiend”. 

“Het was een fysieke wedstrijd, waarin wij toonden dat wij wilden winnen. We geloofden in onze standaardsituaties. Vorig seizoen maakten wij maar 1 goal op een standaardsituatie in het hele seizoen. Nu hebben wij er al 2 gemaakt op 5 speeldagen.” 

“We hadden verwacht dat Lierse hoog druk zou komen zetten. We speelden in de voorbereiding een wedstrijd tegen Kortrijk. Ik dacht dat het een soortgelijke wedstrijd ging zijn als toen. Nu wilden we aanvallender spelen dan toen, maar we moesten ook op onze hoede blijven voor de counter van Lierse. We proberen ons eigen spel te spelen, waardoor we soms ook onnodig balverlies lijden. Hiermee maakten we het onszelf moeilijk, maar op het einde hebben we toch de 3 punten gepakt.”

Beerschot probeerde vaak van achteruit op te bouwen, al ging dit niet altijd even vlot. “Bij de meeste fases lossen we het goed op, maar door de druk maakten we soms een fout. Buiten de druk was het veld ook niet ideaal om te combineren. Maar daar mogen wij niet te veel over klagen, want de tegenstander moet hier ook op voetballen.”

Tekst: Stan Nelis
Foto: Jan Mees