CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Simion Michez is eerste zomeraanwinst van Beerschot

Flankspeler Simion Michez is de eerste zomeraanwinst van Beerschot. De 21-jarige Belg komt transfervrij over van de Futures van RSC Anderlecht waar hij afgelopen seizoen 26 wedstrijden speelde. Michez tekent een contract tot medio 2026 op ’t Kiel. “Ik kan niet wachten om hier te spelen voor dit publiek.”

Michez bracht zijn kindertijd door in Charleroi. “Daar begon ik ook aan mijn voetbalcarrière”, lacht de nieuwste aanwinst van Beerschot. “Op mijn zes jaar verhuisde ik naar Anderlecht. Daar doorliep ik al de jeugdreeksen en was ik ook jeugdinternational voor de Belgische nationale ploeg. In de periode van Kompany trainde ik fulltime mee met de eerste ploeg van Anderlecht. Daar heb ik enorm veel bijgeleerd op korte tijd.”

“Begin dit seizoen werd ik dan teruggezet naar de U23 die in de Challenger Pro League uitkwamen. Daar heb ik verschillende posities gespeeld van aanvaller tot verdediger. Mijn statistieken als aanvaller zijn daardoor wat beperkt, maar ik scoorde wel tegen Beveren en RWDM. Bij beide goals maakte ik met mijn snelheid het verschil. Dat is volgens mij mijn grootste troef.”

Ik speel graag voor veel volk. Die drive, daar geniet ik van
Simion Michez

Bij de vraag wat zijn favoriete uitmatch was, lacht Michez zijn tanden bloot. “Beerschot en RWDM, zonder twijfel. De twee ploegen met de meeste supporters. Dat is trouwens één van de redenen dat ik voor Beerschot heb gekozen. Ik speel graag voor veel volk. Die extra drive, daar geniet ik van. Dat ik nu een stap kan zetten waar ik mezelf verder kan ontwikkelen in dat opzicht, vind ik geweldig. Ik kan niet wachten om voor dit publiek te spelen.”

“Simion past perfect in onze filosofie”, vult technisch manager Gyorgy Csepregi aan. “Hij is jong en Belgisch en kent al heel wat jongens binnen de groep. Bovendien heeft hij dit seizoen ook heel wat wedstrijden gespeeld in de Challenger Pro League, waaronder vier keer tegen Beerschot. Tel daar bij dat hij heel hongerig is om te groeien en om bij te leren en dat maakte Simion voor ons een topprioriteit. Ik ben dan ook heel blij dat we hem voor drie jaar kunnen vastleggen.”