CLUB NIEUWS

Stagedagboek Garderen: Dag 1

Beerschot vertrok vandaag op stage richting Garderen in Nederland. Een goeie twee uur op de bus voor onze Mannekes, één opwarmingtraining en een laat avondmaal zorgden voor een goed gevulde eerste dag voor de drieëntwintig spelers die mee op stage vertrokken.

Na de eerste orde van de dag, de busreis kregen onze Beren even vrijaf voor de eerste training. Trainen op het warmste moment van de dag, was immers niet het beste plan in de Nederlandse hitte. Om vijf uur trokken drieëntwintig spelers en zes coaches met de fiets richting het trainingsveld dat op een dikke vijfhonderd meter van het hotel ligt.

Daar kregen de spelers een eerste lichte trainingssessie voorgeschoteld. Tennisvoetbal zorgde voor de perfecte opwarming om morgen aan het echte werk te beginnen. Anciens werden gekoppeld aan beloften, om tot twaalf duo's te komen, zat ook Frank Magerman mee in de wedstrijd. Hij mocht het uiteindelijk, samen met Thibo Baeten opnemen tegen Mike Vanhamel en Axl Vanhimbeeck.

Die laatste twee trokken uiteindelijk aan het langste eind. Zij mogen zich als terechte winnaars opschrijven van dag 1! Na een dik anderhalf uur in de hitte, keerden onze Beren weer richting het hotel. Daar werd rond acht uur het avondmaal genuttigd. Tegen tien uur was het lichten uit voor de spelers, om zo klaar te zijn voor een nieuwe zware dag met twee trainingsessies dinsdag.

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts