CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Sterke prestatie tegen Jong Ajax

Jong Ajax – Beerschot 3-2

Beerschot oefende vrijdagmiddag achter gesloten deuren tegen Jong Ajax. Onze Beren verloren met 3-2 van de tweede ploeg van AFC Ajax op sportcomplex De Toekomst. Beerschot keek in de eerste helft tegen een dubbele achterstand aan. Via Ayouba Kosiah en Van Himbeeck klommen onze Mannekes op gelijke hoogte. Beerschot bleef de betere ploeg maar het doelhout belette een voorsprong. Op het uur maakte Mika Godts er op de stip 3-2 van. Een sterke prestatie van onze Beren wordt zo niet beloond met een overwinning.

De partij startte met een hoog tempo. Na vijf minuten trof captain Ryan Sanusi de paal met een afstandsschot van buiten de box. Jong Ajax antwoordde meteen. Misehouy sneed naar binnen vanop de flank en schoof de bal koeltjes voorbij Matijas. Beerschot keek meteen tegen een achterstand aan.

Ajax diepte hun voorsprong verder uit met een snelle counter. Mika Godts (vorig jaar nog bij Jong Genk) bediende Boerhout die er met een gelukje 2-0 van maakte. Lang liet het antwoord van Beerschot niet op zich wachten. Mardochee Nzita legde de bal panklaar voor Kosiah, die miste niet en maakte zijn derde goal in drie oefenwedstrijden.

In de tweede helft trok Beerschot het laken verder naar zich toe. Verlinden haalde de achterlijn en speelde goed schuin achteruit naar de ingeschoven Axl Van Himbeeck die er 2-2 van maakte. Ei zo na kwamen onze Mannekes vijf minuten later op voorsprong. Maar de pegel van Kosiah spatte uiteen op de kruising.

Beerschot bleef druk ontwikkelen, op de enige tegenaanval die Ajax in de tweede helft lanceerde, liep het echter mis. Konstantopoulos maakte een overtreding in de zestien. Godts trapte de bal centraal binnen van op de stip. Onze Mannekes bleven ook na die tegenslag baas en creëerden de beste kansen maar scoren lukte niet meer.

Beerschot: Matijas (’60 Doucouré), Alhassan, Weymans (’46 Nzouango), Konstantopoulos, Michez (’80 De Stobbeleir), Nzita (’80 Osei Bonsu), Sanusi, Van Himbeeck (’80 Koshi), Verlinden (’80 Oethoeghanal), Kosiah (’80 Torres), Reyners (’80 Hak)