CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

U23 pakt tweede overwinning op rij

De U23 van Beerschot pakte z’n tweede overwinning op rij. Pepingen-Halle werd met 2-1 huiswaarts gestuurd. Petkevicius en Afifeh zorgden voor een dubbele Kielse voorsprong in de eerste helft. In een moeilijkere tweede helft trok Beerschot de overwinning echter over de meet, ondanks een tegengoal van Pepingen-Halle. “Deze kleine reeks is een reflectie van de sfeer en inzet in de groep.”

“We begonnen sterk afgelopen zondag”, vindt hoofdcoach Cederique Tulleners. “In de eerste helft hebben we veel balbezit en komen we verdiend op voorsprong. Het was Nauris Petkevicius die de 1-0 tegen de touwen werkte na een voorzet van de flank.”

Net voor de rust konden onze jonge Beren de score verdubbelen. “Op een zelfde soort fase als de eerste goal. Deze keer was het Afifeh die de bal tegen de netten kopte”, vervolgt Tulleners. “Met die dubbele voorsprong gaan rusten, zorgde voor een goed gevoel. In de tweede helft hadden we het dan wel wat moeilijker. Aanvallend vond ik dat we te weinig creëerden. Een sterke defensieve prestatie trok de overwinning echter volledig over de streep.”

Door de tweede zege op rij, maken onze Beloften een sprongetje in het klassement. “Dat is een mooie extra”, glimlacht Tulleners. “Ik denk dat die kleine opmars een correcte weergave is van de sfeer die in de groep heerst en de inzet die de jongens tonen. Resultaten halen, maakt die sfeer natuurlijk nog beter. Al blijft de focus bij onze ploeg toch op het opleiden van onze spelers.

“Ik hoop dat we dit reeksje zo lang mogelijk kunnen doorzetten. Er staan wat moeilijke matchen nu op het programma. Te beginnen met de uitwedstrijd tegen Londerzeel. Een overwinning daar, zou onze moeilijkere start helemaal uitwissen. De week erna ontvangen we thuis Turnhout, die match gaat door in het Olympisch Stadion. Een fantastische ervaring voor onze spelers en een leuke kans voor heel wat fans om ook eens kennis te maken met de U23”, besluit Tulleners.
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts