CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

VERSLAG: Beerschot - STVV

BEERSCHOT – SNT-TRUIDEN  6 – 3

Voor veel goals goed en fijn, moet ge op den Beerschot zijn. Negen stuks vielen er te bewonderen vandaag; zes van onze Mannekes en drie (waarvan twee cadeautjes) voor de bezoekers uit Haspengouw. Niet toevallig was het weer die fluwelen linkervoet van Rapha Holzhauser die aan de basis lag van de betere acties en/of voor de bekroning zorgde van een zoveelste mooi opgezette aanvalsactie. Ongetwijfeld voldoende om zelfs een hardnekkige negationist als Wesley Sonck (eindelijk) te overtuigen van Holzie’s klasse.

Hoe dan ook, met deze knap uitgespeelde en overtuigende overwinning blijft Beerschot lekker in de top van het klassement hangen… en tankte het volop vertrouwen voor de prestigederby van volgende zondag op de Bosuil.

Welgeteld drieëndertig minuten hadden onze Mannekes nodig om de Kanaries kaal te plukken. Meer had de samenwerkende vennootschap Holzhauser-Tissoudali vanavond niet nodig. Na amper twee minuten al knalde Rapha – op aangeven van Tita - het eerste doelpunt in de kruising; even na het kwartier werden de rollen omgedraaid:  voorzet Holzhauser, kopbal Tissoudali: 2-0. Onze Oostenrijkse Spielmacher/Torschützenkönig verzilverde ook nog een penalty, waarna Tissoudali met een lage droge knal vervolgens de vier-nul op het bord zette. Alstublief, dankuwel. Voetbalverwennerij tot de vierde macht.

“Hela Mannekes, dat kan ik even goed”, riep Loris Brogno. En ja hoor, hij pikte op zijn beurt een doelpuntje mee. Ook nog voor de rust. Na vrijschop van Holzhauser en een lateraal tikje van Frans mocht Kenny Steppe zich in de Truiense goal weer omdaaien. Vijf-nul. De tegengoal van STVV was even een dompertje… maar deze eerste helft was er één om duimen en vingers bij af te likken. Schitterend combinatievoetbal, mooie doelpunten,… kortom: een goed ouderwets Carnaval op ’t Kiel.

In de tweede helft waren het de Limburgers die het beste uit de startblokken schoten… en optimaal profiteerden van een slechte terugspeelbal van Halaimia. Een schoonheidsfoutje. Want daarna pikte Beerschot de draad weer op. Met instant succes. En een doelpunt van de jonge Ismaila Coulibaly, die op die manier zijn beresterke prestatie op perfecte wijze verzilverde. Zijn tweede treffer in evenveel matchen; en dat is een gemiddelde dat hij gerust mag aanhouden.

In het slotkwartier haalden onze Mannekes de voet ietwat van het gaspedaal, en kon STVV nog een derde keer tegenscoren. Het deed echter niks af van de knappe collectieve prestatie die de Losada-boys vanavond op de Olympische grasmat brachten. Want met deze aanvallende en spectaculaire speelstijl weet Beerschot elke voetbalfan te verwennen.

TOESCHOUWERS: 3.200

SCHEIDSRECHTER: Boterberg

DOELPUNTEN: 2’ Holzhauser 1-0, 16’ Tissoudali 2-0, 25’ Holzhauser 3-0 (strafschop), 33’ Tissoudali 4-0, 39’ Brogno 5-0, 43’ Filippov 5-1, 48’ Suzuki 5-2, 57’ Coulibaly 6-2, 74’ Nazon 6-3

BEERSCHOT: Vanhamel, Dom, Frans, Van den Bergh, Halaimia (67’ Van den Buijs), Sanusi, Coulibaly, Vorogovskyi (69’ Sanyang), Holzhauser, Tissoudali (76’ Mukuna), Brogno

SINT-TRUIDEN: Steppe, Gaufriez, Garcia (62’Durkin) , Colombatto, Sankhon, Suzuki, Lee (62’ Nazon), Filippov (78’ Coudio), Asamoah, Cacace, Mmaee

GELE KAARTEN: Asamoah, Gaufriez, Sankhon, Cacace