A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Verslag: STVV-Beerschot

SINT-TRUIDEN – BEERSCHOT  1 – 0

Beerschot heeft een succesvol wonderjaar in mineur afgesloten. Na drie nederlagen op rij konden de troepen van Hernan Losada ook bij Sint-Truiden geen puntje(s) sprokkelen Een jammerlijke 0 op 12 dus bij het uitzwaaien van 2020, en dat levert toch een beetje een zure smaak op. Want, die verdomde corona-naweeën hebben ons verdorie een pak punten gekost. Vanavond volstond een doelpunt van Suzuki (die van STVV, niet die van ons) om de drie punten in Limburg te houden.

Beerschot, waar Fré Frans en Ryan Sanusi terugkeerden in de basis, koos voor balbezit en een geduldige opbouw om op die manier in de wedstrijd te groeien. Het werd dus een lange studieronde op Stayen met enkele schoten uit de tweede (en zelfs derde) lijn van Holzhauser en Vorogovskiy die hoog over doel belandden. De thuisploeg voetbalde vooral uit de omschakeling met niet ongevaarlijke pogingen  van Colidio en Cacace. Niet gekadreerd echter.

Echt openbreken deed de wedstrijd niet. STVV bleef zijn ‘veiligheid eerst’-principe trouw, hield constant zeven toch acht spelers achter de bal, terwijl Beerschot geen openingen vond in die dubbele afweergordel. Verder dan een poging van Sanusi kwamen onze Mannekes niet. Het was overigens het enige schot tussen de palen in een toch redelijk vervelende eerste helft.

Toch was het Sint-Truiden dat uiteindelijk nog met een 1-0-voorsprong mocht gaan rusten. Met een doelpunt dat letterlijk en figuurlijk uit de lucht viel na een veel te simpel weggegeven hoekschop. Het was Suzuki die ongestoord mocht inlopen en een hoge voorzet vanop de rechterflank achter de rug van Van den Buijs met een forse kopstoot in doel buffelde. Een vermijdbaar doelpunt… en dus een fameuze uppercut voor Beerschot.

Meer schwung in de Kielse acties na de pauze, met twee goede scoringsmogelijkheden. Van den Buijs zag zijn schot in extremis afgeblokt door een Truiens been en Holzhauser trapte met de rechter iets te onbesuisd over. Aan de overkant moest Mike Vanhamel een fameuze reflex uit z’n mouw schudden op een flitsende kopbal van – opnieuw – Suzuki.

Hernan Losada gooide met Noubissi en Sanyang nog twee extra aanvallers in de strijd, ging overtuigend op zoek naar die gelijkmaker, maar doelman Schmidt kwam niet echt in de problemen. Zijn werk beperkte zich tot simpel plukwerk en attent anticiperen. In blessuretijd moest hij nog wel plat op een lage knal van Coulibaly.

 

TOESCHOUWERS: geen

SCHEIDSRECHTER: Dierick

DOELPUNT: 41’ Suzuki 1-0

STVV: Schmidt, Caufriez, Buatu, Teixeira, Garcia, Cacace, Konate, De Ridder, Colidio (77’ Durkin), Suzuki (90+2’ Sankhon), Nazon (81’ Balongo)

BEERSCHOT: Vanhamel, Vorogovskiy (87’ Eleke), Frans, Van den Buijs, Van den Bergh, Bourdin (71’ Sanyang), Pietermaat (55’ Noubissi), Sanusi, Coulibaly, Holzhauser, Suzuki

GELE KAARTEN: Konate, Cacace

RODE KAARTEN:  geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees

XIII teamwear

ontdek onze webshop