CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

VIER OP EEN RIJ

RSCA FUTURES - BEERSCHOT  1 - 2

Beerschot heeft zich vanavond knap gerevancheerd voor de thuisnederlaag van enkele weken geleden tegen het jonge Anderlechtse geweld. De gedreven troepen van coach Andreas Wieland bogen in een desolaat Lotto Park een ongelukkige 1-0-achterstand om in een 1-2-overwinning. Met veel inzet, goed combinatievoetbal en twee hemelsmooie doelpunten van Sanusi en Thorisson. Meteen goed voor een vierde overwinning op rij... waarmee onze Mannekes in het klassement alvast tot morgen naar de koppositie wippen.

Terwijl Beerschot de beginfase had gekleurd met enkele goede aanvallen over de linkerflank via een beweeglijke Thorisson was het toch de thuisploeg die eerst scoorde. Na twaalf minuten reeds toen Hubert met een dieptepass de ganse Kielse verdediging schaakmat zette en de meeverdedigende Thorisson bleef hangen en zo mogelijk buitenspel ophief. Stassin maakte daar dankbaar gebruik van en prikte de bal voorbij Lathouwers in doel.

Ondanks die ongelukkige achterstand bleven onze Mannekes vrank en vrij vooruit voetballen en voor dreiging en gevaar zorgen met enkele mooie zwiepballen vanop de flanken. Maar de afwerking ontbrak wegens te weinig diepe mensen in de zestien. Een vinnig en technisch sterk RSCA Futures prikte tussendoor enkele keren gevat tegen, zonder Lathouwers echt in de problemen te brengen. Zo bleef de wedstrijd leuk om volgen.

Even na het halfuur kreeg Beerschot dan toch wat het verdiende: de gelijkmaker. Het was Ryan Sanusi die na een mooie tiktak-combinatie de bal heerlijk in de winkelhaak trapte. Wat een doelpunt! Dante Rigo heeft er meteen een rivaal bij voor "Doelpunt van het Jaar". 

Direct vier goede mogelijkheden in de tweede helft, met schoten van Baeten en Rigo in het zijnet. En daarna opnieuw Baeten, die eerst een schoentip te kort kwam om een voorzet van Verlinden binnen te tikken en vervolgens een voorzet van Weymans over doel kopte. De toon was meteen gezet.

En ja hoor, nog voor het uur stond het 1-2. Met dank aan Nökkvi Thorisson die randje grote rechthoek uithaalde en de bal in de verste hoek mikte. Een echte spitsengoal! Onze IJslandse aanvaller droeg het doelpunt op aan zijn pasgeboren zoontje. Mooi.

Beerschot was nu heer en meester maar 'vergat' de wedstrijd met een derde doelpunt in een beslissende plooi te leggen. En daar putten de Brusselse jonkies vertrouwen uit. Twee huizenhoge kansen versierde de thuisploeg. Lathouwers duwde de poging van Ait El Hadj vanop vijf meter nog met een schitterende reflex in hoekschop, terwijl Michez onbegrijpelijk naast trapte. Daar kwamen we twee keer heel goed weg.   

Ook tijdens een indrukwekkend Brussels  slotoffensief moesten we nog enkele keren de billen toeknijpen maar onze verdediging hield de rangen gesloten en het hoofd koel. 

TOESCHOUWERS: 1.250
SCHEIDSRECHTER: Pirard
DOELPUNTEN: 12' Stassin 1-0, 34' Sanusi 1-1, 57' Thorisson 1-2
RSCA FUTURES: Vanhoutte, Ait El Hadj (78' Takidine), Lissens, Camara (65' Boateng), Butera, De Wilde (65' Michez), Engwanda (87' Lapage), Leoni, Stassin, Ferrara (65' Masscho), Hubert
BEERSCHOT: Lathouwers, Seydoux (90+2' Meisl), Konstantopoulos, Matthys, Van den Bergh, Rigo, Sanusi, Verlinden, Sebaoui (46' Weymans), Baeten (88' Alhassan), Thorisson (85' Vaca)
GELE KAARTEN: Konstantopoulos, Lathouwers, Van den Bergh
RODE KAARTEN: geen

Tekst: Danny Geerts
Foto: Jan Mees
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts