A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

ZWAKKE START KOST DRIE BELANGRIJKE PUNTEN

ZULTE WAREGEM - BEERSCHOT  2 - 0

 

Beerschots 'Operatie Redding' heeft gisteren en vandaag een fameuze opdoffer gekregen. Want nadat Cercle Brugge zaterdagavond drie punten pakte, gingen Holzhauser & co vanmiddag kopje onder aan de Gaverbeek waardoor de kloof met de nummers 17 en 16 in de rangschikking opeens weer drie punten breder wordt. De nederlaag tegen Zulte Waregem moeten onze Mannekes enkel en alleen zichzelf aanrekenen nadat ze zich in de beginfase ongeconcentreerd uit verband lieten spelen, zo maar twee doelpunten cadeau gaven en op die manier de wedstrijd zelf in een beslissende negatieve plooi legden. Duur en zuur puntenverlies is het.

Wat een desastreuze start voor Beerschot in een kil en nat Regenboogstadion. Slap verdedigen en een flater van doelman Vanhamel zorgden ervoor dat we na twaalf minuten al 2-0 achterstonden. Eerst mocht Kutesa veel te makkelijk voorzetten en Gano even vrij als ongehinderd binnenkoppen; daarna verkeek Vanhamel zich volledig op een lage, botsende bal van Dompé. Twee keer bingo... en dat hadden er even goed drie kunnen zijn want even later haalden we opgelucht adem toen een schot van Zulte Waregem op de paal strandde. Iedereen met een paars truitje stond erbij en keek ernaar. Zo compleet tureluurs gedraaid en weggespeeld dat het deed pijn deed aan de ogen.

Het waren Vaca en Shankland die de Kielse motor met lichtvoetige acties op het middenveld en enkele scherpe infiltraties uiteindelijk toch op gang trokken. En dat leverde onze Mannekes meteen ook drie goede mogelijkheden op een aansluitingstreffer op. Thuisdoelman Bossut redde de pogingen van Vaca en Shankland en zag een volley van Holzhauser naast belanden. Jammer want op basis van die kansen en die reactie verdiende Beerschot wel een doelpunt.  

Gelegenheidscoach Diego Torrente, die zijn geschorste broer in de Kielse dugout verving, stuurde na de rust met Lemos en Sanyang vers bloed de wei in, in een poging om op die manier meer druk te zetten en via een offensief die scheve situatie alsnog recht te trekken. Het zorgde direct voor dreiging en ook kansjes voor Sanyang en Shankland maar Bossut anticipeerde telkens prima. Ook bij een poging van Van den Bergh lag de thuiskeeper goed in de korte hoek.

Het bleef echter bij goede bedoelingen bij Beerschot. De wil om terug te knokken was wel aanwezig maar slordigheid bij de laatste voorzet vormde telkens opnieuw een storende factor. Ook het tikkeltje meeval ontbrak. Zo krulde Holzhauser een vrijschop vanop zijn favoriete positie randje grote rechthoek centimeters naast. Zulte Waregem versierde in de omschakeling twee grote kansen op een derde doelpunt maar Vanhamel ging evenveel keer goed plat. Het bleef uiteindelijk dus bij 2-0, waardoor er een abrupt einde komt aan die mooie 7 op 9 van de voorbije weken. Pijnlijk toch.

 

TOESCHOUWERS: 4.500

SCHEIDSRECHTER: Van Driessche 

DOELPUNTEN: 3' Gano 1-0, 12' Dompé 2-0

ZULTE WAREGEM: Bossut, Cirrani, Boya, Dompé, Kutesa (78' Vossen), Seck, Fadera, Pletinckx, Humphries, Gano, Doumbia

BEERSCHOT: Vanhamel, Halaimia (46' Lemos), Radic, Bourdin, Van den Bergh, Dom, Pietermaat (46' Sanyang), Caicedo (70' Suzuki), Vaca, Holzhauser, Shankland

GELE KAARTEN: Halaimia, Doumbia

RODE KAARTEN: geen 

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees