Hervé Matthys: Hervé Matthys: “Op verdedigend vlak was het de beste match tot nu toe”.

Een teleurgestelde Hervé Matthys sprak ons na de wedstrijd tegen SK Beveren in de mixed zone. Beerschot bleef steken op 0-0, een uitslag die volgens het spelbeeld niet volledig juist was. Ondanks dat zag de centrale verdediger een goede teamprestatie. “Verdedigend was het onze beste match tot nu toe”. 

“We waren heel de wedstrijd de betere ploeg. Ik had het gevoel dat Beveren naar het einde toe voor een punt kwam spelen. Bij ons ontbrak het om de laatste pass goed genoeg te geven. Het is zuur dat het daar fout liep.” Dat Beerschot na de eerste helft de wedstrijd meteen terug in handen nam, vond Matthys erg positief.  “Vorig seizoen kwamen we vaker niet scherp uit de kleedkamer. Nu is dat wel het geval. Daar ben ik tevreden over, al is het iets waar we waakzaam voor moeten blijven.”

“Het is jammer dat de kers vandaag niet op de taart kwam, want we waren echt goed. Deze week moeten we oefeningen doen op die laatste pass, zodat die ene goal toch in de toekomst wel valt”. 

In de stand draait Beerschot bovenaan mee, zeker als de match van 30 augustus tegen SL16 FC wordt erkend als een forfaitzege. Van die wedstrijd kennen we de uitspraak op 6 oktober. “Ik hoop dat we de 3 punten krijgen op 6 oktober, dan zijn we goed mee met de rest. Daarna moeten we volhouden en niet zoals vorig seizoen te kabbelen na de winterstop.”

Thomas Darazs:  “ Vorig seizoen verloren we wedstrijden zoals deze” 

“Het was de uitslag die we hadden verwacht", stak assistent Thomas Darazs van wal na de wedstrijd. "We speelden tegen een sterke en goed voorbereide tegenstander. Ze maakten het ons moeilijk om snelheid te brengen in de wedstrijd, door telkens fouten te maken als wij aan onze opbouw begonnen.”

De eerste helft vond Darazs dat Beerschot slim omging met deze aanpak. “In de eerste helft gingen we heel goed om met hun spelwijze. Hun kracht is om af te wachten tot wij een fout maken en zo een counteraanval starten. We wisten dat we daarom veel spelers in het middenveld moesten hebben, zodat we de bal snel konden recupereren bij balverlies.”

De T2 zag wel dat het in de tweede helft moeilijker ging voor de thuisploeg. “De wedstrijd werd alsmaar meer fysiek. Wanneer we wilden opbouwen, werd er meteen een fout gemaakt op ons. Dan moet je telkens herbeginnen en daar zie ik voor ons nog een werkpunt in de toekomst. We zijn hier al even mee bezig, met resultaat: vorig seizoen verloren we wedstrijden zoals deze.” 

Defensief stond Beerschot heel goed. Maar dat wil niet zeggen dat paars-wit verdedigend speelde, integendeel. “Alles hangt ervan af hoe je het bekijkt. Vandaag hadden we meer balbezit dan de tegenstander. Dat kan je bekijken als 'offensieve mindset', maar in feite is dat ook verdedigend, want als wij de bal hebben, kan de tegenstander niet scoren. Maar het klopt dat we in balverlies vandaag heel sterk waren. Ook het positiespel op stilstaande fases was vandaag heel erg goed.”    
 

Tekst: Stan Nelis
Foto: Jan Mees

Jupiler Pro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts