Ook ex-speler Nico Van Der Linden jeugdtrainer bij Beerschot

Met Nico Van Der Linden haalt onze jeugdwerking alweer een ex-speler binnen als trainer. Van Der Linden wordt linietrainer voor de jonge verdedigers. En Bram Keppens wordt video-analist van de Youth Academy.

Voor Van Der Linden is het z’n derde passage bij Beerschot. Als 18-jarige werd hij in 2003 door Marc Brys opgenomen in de A-kern, en 10 jaar later was de rijzige verdediger een van de spelers die in 2013 de opmerkelijke comeback inzetten in eerste provinciale. “Ik beleefde hier nog 2 bijzondere jaren en speelde onder andere samen met Davy De Smedt en Frank Magerman, met wie ik eerder ook uitkwam voor Rupel Boom. Dat Davy nu Youth Academy manager is, en ook Frank Magerman weer jeugd- en linietrainer geworden is, heeft mijn keuze zeker beïnvloed. Het is niet alleen plezant samenwerken met hen, het zijn ook sterke en professionele krachten. Komt daarbij dat ik ook ga samenwerken met een Beerschotlegende Marc Noe. Ik had hem als trainer bij de beloften en op de topsportschool. Ook in deze nieuwe functie ga ik veel van hem kunnen opsteken.”

Davy De Smedt: “Nico heeft het coachen in zich. Ook als speler stuurde en organiseerde hij z’n medespelers. Hij leest het spel goed. Als leerkracht lichamelijke opvoeding kan hij de oefenstof en de boodschap ook op de juiste manier overbrengen aan jonge spelers. De Beerschot Youth Academy hecht veel belang aan dat educatieve aspect en de algemene vorming van jongeren.”

Nico Van Der Linden wordt linietrainer voor de verdedigers van de U15 tot de beloften. “Dit is voor mij de ideale manier en de ideale omgeving om mijn eerste stappen te zetten in de trainerswereld. Ik laat het op mij afkomen en kijk er enorm naar uit om weer voor Beerschot te werken. Het betekent toch iets, als je ziet welke stappen deze jeugdopleiding en de club aan het zetten zijn.”

Naast Nico Van Der Linden, Davy De Smedt en Frank Magerman, behoren ook de ex-spelers Tosin Dosunmu en Tome Pacovski intussen tot het trainerskorps van onze Youth Academy.

'Ik was onder de indruk van de eerste gesprekken. Je voelt dat er een nieuwe wind waait bij Beerschot.''
Bram Keppens

En Davy De Smedt heeft nog meer nieuws te melden: “We konden ook Bram Keppens overtuigen voor ons te komen werken. Bram wordt video-analist voor onze ploegen vanaf de U15. De aanwerving van een video-analist toont onze ambitie. Dat de functie bovendien wordt ingevuld door iemand als Bram Keppens, stemt me heel tevreden. Bram komt over van Seraing waar hij samenwerkte met Emilio Ferreira en kan best wat adelbrieven voorleggen.”

Bram Keppens: “Beerschot is een mooie en ambitieuze club. Tijdens de gesprekken voelde ik meteen de nieuwe wind die er waait. De club wil vooruit en investeren in haar jeugdwerking. Je merkt dat het professioneel wordt aangepakt. Ik was onder de indruk."

Jupiler Pro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts