CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Aanvaller Benjamin Pauwels tekent tweejarig contract bij Beerschot

Aanvaller Benjamin Pauwels tekende dinsdagmiddag een contract tot medio 2025 op ’t Kiel. De 18-jarige flankaanvaller was de afgelopen twee weken op test en versierde een profcontract. “Benji overtuigde ons met zijn werklust op training en goede prestaties in de oefenwedstrijden.”

Pauwels lacht meteen zijn tanden bloot als hij dinsdagnamiddag in het Olympisch Stadion arriveert om zijn contract te tekenen. “Ik ben heel blij dat ze hier in mij geloven. Vorig seizoen mocht ik al van volwassen voetbal proeven bij Jong AA Gent in eerste nationale. Nu zet ik een stapje hogerop naar de Challenger Pro League bij Beerschot en dat doet deugd.”

Als we polsen of die ervaring bij de beloften van AA Gent hem geholpen heeft in zijn ontwikkeling twijfelt Pauwels niet. “Zeer zeker. Dat is helemaal anders spelen dan in de jeugd. En zeker in een reeks zoals eerste nationale. Je speelt tegen ervaren mannen, vaak op slechte velden. Daar steek je als jonge gast wel wat van op. Die ervaring heeft me fysiek en mentaal gesterkt en mij geholpen om hier mijn testperiode af te werken.”

“Die verliep naar mijn mening trouwens heel vlot”, gaat de 18-jarige aanvaller uit Duinbergen verder. “Het klikte meteen goed met de andere spelers en ik voelde mij hier meteen thuis. Die laatste twee wedstrijden met publiek hebben ook wel indruk op mij gemaakt. Niet dat ik zenuwen had ofzo, maar het was wel speciaal om in de Memorial te mogen starten voor het Beerschotpubliek.”

“Benji is een speler waar we nog heel erg veel progressiemarge in zien”, vult technisch manager Gyorgy Csepregi aan. “Hij liet tijdens zijn testperiode al heel wat goede dingen zien. Hij werkte hard op training en vulde dat aan met goede prestaties in oefenwedstrijden tegen Den Bosch, Wilrijk en Fortuna Sittard.”
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts