CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot huurt Dean Huiberts van PEC Zwolle

Beerschot huurt Dean Huiberts tot het einde van het seizoen. De middenvelder komt over van Eredivisionist PEC Zwolle in Nederland. Met Huiberts voegt Beerschot heel wat ervaring toe aan z’n kern. De 23-jarige middenvelder speelde in totaal al meer dan tachtig wedstrijden in de Nederlandse eerste en tweede klasse.

Huiberts begon zijn voetbalcarrière bij DOS Kampen voor hij via Twente bij PEC Zwolle terecht kwam. Daar stroomde hij door naar de A-kern bij Zwolle. “Daar werkte ik heel wat matchen af in de Eredivisie. Ook vorig jaar speelde ik veel in de Keuken Kampioen Divisie. Dat seizoen in tweede klasse, met bijhorende promotie was een geweldige periode. Meedraaien aan de top van het klassement is nu eenmaal fantastisch.”

“Wat de supporters van mij mogen verwachten? Ik ben een speler die veel loopt, sterk is in duels en aan de bal vooruit wil spelen. Vorig seizoen speelden we bij Zwolle ook in een driemansverdediging dus ik ken het systeem van Beerschot wel al en ik verwacht dat ik me daar snel aan zal kunnen aanpassen.”

“Dean stond al lang op onze lijst”, vertelt technisch directeur Gyorgy Csepregi. “Hij is een echte pitbull in de duels. Iemand die kracht en loopvermogen kan brengen op het middenveld. Het was belangrijk voor ons om nog een extra optie te hebben op het middenveld naast Ryan, Welat en Axl. Zo kunnen we indien nodig ook met een driemansmiddenveld gaan spelen.”
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts