CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot huurt D'Margio Wright-Phillips van Stoke City

Beerschot huurt aanvaller D’Margio Wright-Phillips van Stoke City in Engeland. De Engelse winger tekende donderdag een contract tot het einde van het seizoen bij Beerschot. Beerschot doet er alles aan om Wright-Phillips speelgerechtigd te krijgen voor de wedstrijd tegen Club Luik. “Blij dat ik hier een kans krijg om me opnieuw te bewijzen.”

“Ik ben heel erg blij om hier te zijn”, lacht de 22-jarige Engelsman zijn tanden bloot. “Het eerste contact met Beerschot dateert al van in de zomer. Ik wilde toen al heel erg graag komen naar de club, maar dat bleek uiteindelijk niet mogelijk. Dat het in deze mercato wel gelukt is, ben ik heel erg tevreden over. Nu is het aan mij om me hier te laten zien in de komende elf wedstrijden*.”

“Ik denk dat dit een perfecte situatie is voor mij. Ik zal hier de kans krijgen om mezelf te bewijzen. Ik kom in een team terecht met een duidelijke speelstijl en twee jongens met Tom en Thibaud die het heel erg goed doen. Dat zorgt ervoor dat ik meteen de lat hoog moet leggen en hier moet knokken voor mijn plekje.”

“Dat knokken ben ik trouwens gewoon van in de Championship”, knipoogt Wright-Phillips. “Daar speelde ik vaak tegen heel fysieke en sterke verdedigers. Het kwam er daar op aan om naar mijn kwaliteiten te spelen en sneller te handelen dan hen. Diezelfde kwaliteiten, mijn snelheid en goed in de pocket komen, kunnen me ook hier helpen bij Beerschot.”

“De komst van D’Margio zorgt weer voor een extra boost in onze kern”, vult technisch directeur Gyorgy Csepregi aan. “We hadden eigenlijk maar twee opties voor die plekken naast de spitsen. Nu voegen we daar nog een derde jongen met kwaliteit aan toe. Dat zal de concurrentie aanscherpen en hopelijk al die spelers naar een hoger niveau tillen.”

*Beerschot speelt nog twaalf competitieduels, maar D’Margio Wright-Phillips is, net zoals Dean Huiberts niet speelgerechtigd voor de inhaalwedstrijd tegen Lommel.

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts