CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot pakt overtuigende overwinning tegen SL16

Beerschot – SL16: 2-0

Beerschot won zondag met 2-0 van SL16. Onze Mannekes waren dominant van start tot finish, scoorden twee keer en hielden bovenal de nul. Met de tweede thuiszege op een rij was het als vanouds carnaval op ’t Kiel.

Beerschot was baas in de eerste helft. Maar sprong niet efficiënt genoeg om met de kansen die ze kregen. Na dertien minuten kon Diawara niet scoren oog in oog met doelman Epolo. In de rebound mikte Verlinden de bal net aan de verkeerde kant van de paal. Ook Reyners stootte vijf minuten later op de bezoekende doelman.

De bezoekende doelman onderscheidde zich trouwens niet enkel in het keepend werk, maar ook in het tijdrekken, waar hij al in minuut 15 mee begon. Uiteindelijk gingen er nog pogingen van Verlinden en Reyners op het kader, maar telkens stond Epolo goed op te letten. Uiteindelijk gingen onze Beren rusten met een brilscore op het bord.

In de tweede helft leek Beerschot niet goed uit de kleedkamer te komen. SL16 begon vinnig, maar toch waren het onze Mannekes die op voorsprong kwamen. Reyners bediende Diawara, die besloot op de paal. De bal viel pardoes in de voeten van Mardo Nzita die niet twijfelde en de ban brak: 1-0. Nzita mocht drie minuten later opnieuw aanleggen, maar raakte de paal.

Tijd voor Verlinden om z’n Duivels te ontbinden. De winger rolde de hele Luikse flank op, maar zag zijn schot gered door Epolo. Reyners was perfect gevolgd aan de tweede paal en knalde het tweede Kielse doelpunt van de dag binnen. Het tiende doelpunt al van Reyners dit seizoen.

Beerschot kwam daarna nog een paar keer aan doel, maar kon niet meer scoren. Aan de andere kant versierde SL16 één echte kans, maar die werd naast getrapt door Brrou. Onze Mannekes kwamen niet meer in de problemen en pakken zo hun tweede opeenvolgende thuiszege.

Beerschot: Matijas, Matthys Reyners, Verlinden, Sanusi, Nzita, Tshimanga, Diawara, Cagro, Konstantopoulos, Michez
SL16: Epolo, Benjdida, Ziani, Mawete, Dierckx, Brrou, Berberi, Kuavita, Ghalidi, Faroukou
DOELPUNTEN: ’53 Nzita (1-0), ’69 Reyners (2-0)