CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot trekt Henri Koide aan

Beerschot trekt aanvaller Henri Koide aan. De 21-jarige spits werd in de eerste helft van het seizoen uitgeleend door FC Zurich aan Neuchâtel Xamax in de Zwitserse tweede klasse. Beerschot neemt hem nu definitief over van FC Zurich en betaalt een transfersom. Koide tekende maandagavond een contract tot medio 2025 met een optie op een extra seizoen.

Henri Koide doorliep alle jeugdreeksen bij FC Zurich en maakte in 2020 de overstap naar de eerste ploeg. De Zwitserse aanvaller met Ivoriaanse roots speelde afgelopen twee-en-half seizoenen in de Zwitserse tweede klasse. Eerst bij FC Wil 1900 en sinds januari 2022 bij Neuchâtel Xamax. Op 27 competitiewedstrijden scoorde hij 8 doelpunten en gaf hij 4 assists bij Neuchâtel.

“We zijn blij dat we deze definitieve transfer hebben kunnen bewerkstelligen”, vertelt technisch manager Gyorgy Csepregi. “Hij stond in de zomer al op ons lijstje, we zijn blij dat we hem nu konden halen. Hij is een jongen die op alle plekken in de aanval kan spelen met snelheid als zijn grootste troef. Op dat vlak past hij perfect in het systeem van onze coach.”

“Ook qua leeftijdsprofiel past Henri helemaal in onze transferpolitiek”, vervolgt Csepregi. “Hij is jong met heel erg veel talent. Daarbovenop is het een heel slimme jongen die perfect drietalig is (Duits, Frans en Engels), hij zal dus met iedereen in de groep kunnen spreken. Bovendien werkte hij de afgelopen seizoenen ook heel wat wedstrijden af in de Zwitserse tweede klasse. Hij komt dus ook aan met wedstrijdritme.”

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts