A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Beerschot verliest in Deinze

Deinze – Beerschot: 4-2

Beerschot verloor zondag de topper in Deinze. Onze Mannekes hadden het moeilijk in de eerste helft en keken net voor de rust tegen een dubbele voorsprong aan. Een doelpunt van Michez in de blessuretijd van de eerste helft zorgde voor een opflakkering. In de tweede helft leek Beerschot de rug te rechten toen onze Beren via Cagro langszij kwamen. Maar Deinze counterde efficiënt verder en won uiteindelijk met 4-2.

Beerschot begon nochtans niet slecht aan de eerste helft. In het openingskwartier waren het onze Mannekes die ten aanval trokken. Dat leverde uiteindelijk maar één echt goede kans op. Michez haalde uit aan de rand van de zestien. Doelman Miras duwde in hoekschop.

Gaandeweg de eerste helft kwam Deinze beter in de wedstrijd. Eerst met een gevaarlijke voorzet van Van Landschoot die gelukkig voor Beerschot net te scherp was. Twintig minuten later was het wel prijs. Anne werd het straatje ingestuurd en werkte hard af via de binnenkant van de paal. Deinze op voorsprong.

En Deinze duwde door. Matijas voorkwam met een ultieme reflex op de lijn de 2-0. Net voor de rust was het dan toch prijs. Hendrickx kapte zich slim vrij in de zestien een knalde de bal tegen de netten. Het leek het slotakkoord te worden van een moeilijke eerste helft voor Beerschot, maar diep in de blessuretijd werd de wedstrijd nieuw leven in geblazen toen Michez een voorzet in doel devieerde: 2-1.

Beerschot kwam furieus uit de kleedkamer. Duidelijk met de bedoeling om het één en het ander rechts te zetten. Verlinden kon zijn poging niet kadreren, een schot van Reyners werd nog net in hoekschop gewerkt.

Onze Mannekes legden steeds knappere combinaties op de mat. Keita tikte subtiel door en Cagro legde de bal met een fluwelen baltoets naast Miras. 2-2 en het uitvak ontplofte. Beerschot leek het goede elan gevonden te hebben, maar zakte toch weer weg en Deinze nam opnieuw over.

Via een vlijmscherpe counter kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Van Landschoot knalde overhoeks, via de paal, binnen. Beerschot probeerde daarna nog een vuist te maken en coach Dirk Kuyt bracht nog extra aanvallers in voor een slotoffensief. Maar dat mocht niet meer baten. Diep in de blessuretijd maakte Kehrer het helemaal af voor Deinze toen hij de 4-2 op het bord zette.

Deinze: Miras, Quintero, Staelens, Hendrickx, Prychynenko, Janssens, Van Landschoot, Anne, Spegelaere, Almenara, Mertens
Beerschot: Matijas, Matthys, Reyners, Verlinden, Nzita, Tshimanga, Keita, Huiberts, Cagro, Konstantopoulos, Michez
DOELPUNTEN: ’35 Anne (1-0), ’43 Hendrickx (2-0), ‘45+2 Michez (2-1), ’53 Cagro (2-2), ’65 Van Landschoot (3-2), ‘90+4 Kehrer (4-2)