CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot verliest oefenwedstrijd tegen RSC Anderlecht

Beerschot oefende zaterdagmiddag tegen RSC Anderlecht. Onze Beren zetten een sterke prestatie neer in de eerste helft. Maar scoren deden ze niet, Verlinden kwam het dichtste bij met een bal op de paal. In de tweede helft maakte Anderlecht het verschil na een snelle omschakeling. Lucas Vazquez scoorde voor RSCA.

In de eerste helft waren het onze Beren die het beste van het spel hadden. Ze speelden tegen een Anderlecht dat een deel van z’n verdediging moest missen omwille van de internationale break. De bekendste namen bij de thuisploeg waren Thorgan Hazard, Benito Raman en Mats Rits. Beerschot voetbalde vrank en vrij en gaf weinig kansen weg in die eerste helft. Aan de overzijde waren onze Beren wel gevaarlijk, Verlinden kwam uiteindelijk het dichtste bij een doelpunt toen hij een bal overhoeks tegen de paal trapte.

In de tweede helft werden er heel wat wissels doorgevoerd. Anderlecht kreeg weer meer vat op het spel en zocht nadrukkelijker naar een doelpunt. Zonder echt grote kansen te creëren. De doorbraak voor paars-wit kwam er uiteindelijk toch via Lucas Vazquez die met de bal aan de haal ging aan de middenlijn. Hij werd niet meer bijgehaald en werkte koel af. 1-0 was meteen de eindstand.

Kwamen in actie voor Beerschot: Lathouwers, Doucouré, Matthys, Meisl, Tshimanga, Michez, Reyners, Nzita, Verlinden, Keita, Sanusi, Cagro, Pauwels, Weymans, Nzouango, Koshi, Alhassan.