CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot verliest tegen hyperefficiënt Lommel

Lommel – Beerschot: 3-0

Beerschot kreeg een koude douche in Lommel woensdagavond. Onze Mannekes werden uitgecounterd door een efficiënt Lommel SK.

Beerschot had het vanaf het begin moeilijk met Lommel. Na drie minuten al moest Davor Matijas zich een eerste keer omdraaien. Talvitie rondde een snedige counter af en bracht de thuisploeg op voorsprong. Beerschot zette daar niet gekadreerde schoten van Reyners en Cagro tegenover.

Het was met ingehouden adem kijken naar de vliegensvlugge counters van de thuisploeg. Matijas misrekende zich op een hoge bal en kopte achteruit, gelukkig voor onze Beren was Konstantopoulos goed meegevolgd. De Griek kon met een ultieme tackle een dubbele voorsprong voorkomen. 

Op slag van rust volgde die tweede treffer van Lommel dan toch. Een slechte inspeelpas tijdens het uitvoetballen lag aan de basis van dat tweede doelpunt. Schoofs kreeg de bal pardoes in de voeten gespeeld op de rand van de zestien en kon Dermane bedienen die in één tijd de bal binnen trapte.

Dan kwam Beerschot veel beter voor de dag in de tweede helft. Michez versierde een eerste kansje en ook Reyners stak zijn neus aan het venster. Al was zijn schot niet gekadreerd. Net toen leek dat Beerschot weer wat meer grip op de match kreeg, maakte Lommel een derde doelpunt. Vancsa rondde een counter af en legde de eindstand vast. 

Lommel: De Busser, Aguilar, Wouters, Dermane, Vetokele, Tolinsson, Schooofs, Granell, Vancsa, Talivite, De Grand
Beerschot: Matijas, Matthys Reyners, Verlinden, Sanusi, Nzita, Tshimanga, Keita, Cagro, Konstantopoulos, Michez
DOELPUNTEN: ‘3 Talvitie (1-0), ’44 Derman (2-0), ‘65 Vancsa (3-0)
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts