CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot verliest van leider RWDM

RWDM - Beerschot 4-0

Beerschot verliest met 4-0 van RWDM. De Brusselaars maakten in de eerste helft al het verschil tegen onze Mannekes. Ze waren hyperefficiënt en puurde 3 goals uit 5 doelkansen voor de rust. Beerschot herpakte zich in de tweede helft, maar kon geen vuist maken tegen de leiders uit de Challenger Pro League. Hazard scoorde tien minuten voor tijd de 4-0.

RWDM begon meteen in de allerhoogste versnelling. Na drie minuten maakte de thuisploeg er al 1-0 van. Eerst kon Lathouwers nog een schot van Vorogovskiy keren, maar in tweede instantie stond Biron op de juiste plek en hij kopte de 1-0 tegen de netten. Kiels appel voor offside werd, correct trouwens, weggewuifd door de ref en de lijnrechter.

Meteen daarna deed RWDM er nog ééntje bij. Een hoge bal werd slecht verwerkt en Challouk kon de bal diep steken naar Hazard. Die miste niet oog-in-oog met de doelman: 2-0. Op het kwartier had Bill Lathouwers een straffe reflex nodig om een derde tegendoelpunt te voorkomen op een kopbal van O’Brien. Beerschot zette daar te weinig tegenover.

Op het halfuur besliste Thomas Darasz om tactisch in te grijpen. Aanvaller Kosiah ging naar de kant en Weymans kwam in zijn plaats. Beerschot greep terug naar een driemansdefensie. Dat bracht echter niet veel verandering want vijf minuten later werd de score nog verder uitgediept. El Ouahdi trapte een lage voorzet. Konstantopoulos probeerde de bal in hoekschop te verwerken maar verschalkte daarbij Lathouwers.

Op slag van rust zorgde Axl Van Himbeeck voor de eerste doelpoging vanwege Beerschot. De youngster legde aan van buiten de zestien. Defourny kon niet klemmen en de bal verdween in hoekshop.

De tweede helft begon met een eerste voorzichtige kansje voor onze Mannekes. Weymans speelde goed in op Verlinden, die zijn schot was goed geplaatst, maar te lang onderweg om Defourny te verschalken. Op de volgende echte kans was het wachten tot minuut 68. Koshi draaide goed weg en testte Defourny, die stond goed op te letten.

Een dikke tien minuten voor tijd maakte Hazard er nog 4-0 van met een afstandsschot en legde zo de eindstand vast. Einde van een collectieve off-day van onze mannekes.

TOESCHOUWERS: 3.000
SCHEIDSRECHTER: Bourdeaud’Hui
DOELPUNTEN: Biron, Hazard (2x), Konstantopoulos (e.d.)
RWDM: Defourny, Vorogovskiy (’71 Hamalaininen), Sankhon, Biron (’71 Botella), Hazard, Reijers, O’Brien, Heris (’83 Ferraro), Challouk (’71 Lopes), De Sart (’80 Bonatto), El Ouahdi
BEERSCHOT: Lathouwers, Matthys, Meisl (’46 Frans), Baeten (’80 Sebaoui), Kosiah (’30 Weymans), Verlinden, Seydoux (’46 Quirynen), Thorisson, Rigo, Van Himbeeck (’66 Koshi), Konstantopoulos
GELE KAARTEN: Meisl