A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Beerschot verzamelt internationals

Beerschot stuurt alweer 5 internationals uit. Sanyang, Holzhauser, Vorogovskiy, Suzuki en Halaimia vertegenwoordigen de volgende dagen hun land in oefeninterlands, kwalificatiewedstrijden en Nations League wedstrijden.

De promotie en de sterke start van Beerschot ontgaan ook de bondscoaches niet. Net als voor de vorige interlandbreak -nog maar een maand geleden- werden 5 van onze spelers geselecteerd voor hun nationale ploeg. Een overzicht:

De eerste selectie voor Oostenrijk van Raphael Holzhauser vorige maand was groot nieuws. Intussen blijft hij z’n statistieken bijwerken. Na 12 speeldagen verzamelt onze middenvelder 9 goals en 8 assists. Dat zijn behoorlijk indrukwekkende cijfers en dus kon bondscoach Marcel Koller er ook dit keer niet omheen. Rapha reisde zondag af voor 2 interlands. Woensdag al speelt Oostenrijk een oefeninterland tegen Luxemburg. Zondag moeten Rapha en co aan de bak voor de Nations League, tegen Noord-Ierland. Dat betekent dat Rapha begin volgende week alweer kan aansluiten bij Beerschot en zich optimaal kan voorbereiden op de topper tegen Anderlecht.

Dankzij z’n transfer naar Beerschot en z’n debuut in 1A mag ook Abdoulie Sanyang zich international noemen. De Gambiaan werd voor de tweede keer op rij geselecteerd. Onze kwieke dribbelaar hoopt op speelminuten in een dubbele ontmoeting met Gabon in het kwalificatietornooi voor de Africa Cup, donderdag 12/11 en maandag 16/11.

Yan Vorogovskiy mag zich stilaan een vaste waarde noemen in de nationale ploeg van Kazachstan. Sinds begin 2019 is Vorogovskiy er steevast bij. Hij heeft intussen 13 selecties achter z’n naam. Is Vorogovskiy bij Beerschot een linkerflankverdediger, bij Kazachstan wordt hij ook op de rechterkant uitgespeeld. Onze Yan komt ook tegen Albanië en Litouwen in aanmerking voor een basisplaats. Deze Nations League wedstrijden worden zondag 15/11 en woe 18/11 afgewerkt. Vorogovskiy zal als laatste de Losadatroepen vervolledigen.

Na z’n debuut in 2018 werd Reda Halaimia nog enkele keren gepasseerd door de bondscoach van Algerije, maar ook onze snelle rechtsback zit het laatste jaar keer op keer in de nationale selectie. Meer zelfs, bij de vorige interland break stond hij twee keer in de basis tegen sterke tegenstanders Mexico en Nigeria. Benieuwd of hij weer aan de aftrap komt, in de kwalificatiewedstrijden voor de Africa Cup tegen Zimbabwe, donderdag 12/11 en maandag 16/11.

Nieuwkomer Musashi Suzuki toonde z’n kwaliteiten en z’n doeltreffendheid in z’n korte tijd bij Beerschot. In 8 wedstrijden is hij goed voor 5 goals en een assist. Het spreekt voor zich dat de spits in de plannen blijft passen van de Japanse bondscoach. Na z’n debuut in maart 2019 maakt Suzuki zich op voor selecties nummers 14 en 15. Onze goalgetter speelt twee oefenwedstrijden. Vrijdag en dinsdag staan er in Oostenrijk interlands tegen Panama en Mexico op het programma.