CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot walst over Club NXT

Beerschot – Club NXT: 3-0

Beerschot won zondagmiddag overtuigend van Club NXT. De jonkies van Club Brugge werden opzij gezet door onze Beren met goals van Verlinden, Reyners en Keita. Een verdiende overwinning van onze Mannekes die veel meer mogelijkheden creëerden dan Club NXT en vooral de hele wedstrijd domineerden. De weinige kansen die Club NXT wel kreeg, werden ook fantastisch gestopt door doelman Matijas. En zo dus een eerste overwinning en clean sheet van 2024.

Beerschot begon sterk aan de wedstrijd. Keita kreeg de eerste kans van de wedstrijd maar kopte over. Tien minuten later twijfelde Michez net te lang in de zestien. Weg kans. Aan de overkant kropen onze Beren dan weer door het oog van de naald. Een vliegensvlugge tegenaanval van Club NXT leverde een grote kans op. Eerst stond Matijas pal, daarna bracht Matthys (met hulp van de doelpaal) redding op de lijn.

Beerschot nam die waarschuwing ter harte. Verlinden kreeg te veel ruimte op de rand van de zestien en schoof de bal laag binnen naast doelman Shinton. 1-0 voor onze Mannekes. Matijas pakte een minuut later opnieuw uit met een prima redding en behoedde Beerschot zo van een gelijkmaker.

In plaats van die gelijkmaker, bouwde Beerschot z’n voorsprong uit. Een hoekschop van Sanusi week af via Konstantopoulos. Reyners stond goed op te letten en duwde aan de tweede paal binnen. Shinton kon net voor de rust nog een derde treffer vermijden toen hij met een voetveeg het schot van Nzita onschadelijk maakte.

In de tweede helft moest de Brugge-goalie zich toch nog een keer omdraaien toen Keita zijn tweede goal van het seizoen tegen de netten knalde. 3-0 met meteen een applauswissel erbovenop voor de Franse aanvaller. In zijn plaats kwam Sekou Diawara. Die kwam tien minuten voor tijd één op één met Shinton maar kreeg de bal niet snel genoeg onder controle waardoor zijn schot afgeblokt werd door een teruggekeerde Club speler. De 3-0 bleef op ’t bord en zo kon Beerschot zijn eerste overwinning van 2024 vieren. De eerste ook onder nieuwe hoofdcoach Dirk Kuyt.

BEERSCHOT: Matijas, Matthys Reyners, Verlinden, Sanusi, Nzita, Tshimanga, Keita, Cagro, Konstantopoulos, Michez
CLUB NXT: Shinton, Seys, Granados, Barbera, De Smet (Lenn), Et-Taibi, Goemare, Yameogo, Homma, Sabe, De Smet (Liam)
DOELPUNTEN: ’25 Verlinden (1-0), ’33 Reyners (2-0), ’58 Keita (3-0)