CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot wint overtuigend van Francs Borains

Francs Borains - Beerschot: 1-3

Beerschot won zondagmiddag overtuigend bij Francs Borains. Onze Beren kwamen vroeg in de eerste helft op voorsprong via Keita en Reyners. Na de rust werd het nog even spannend na een frommelgoal van Vandendriessche. Via Tolis maakten onze Beren het helemaal af. Zo sluit Beerschot 2023 af met 1-3-overwinning.

Het was niet lang wachten op de eerste kans. Francs Borains trok naar voor en versierde een grote mogelijkheid via Lavie. Doelman Matijas dook perfect in de voeten van de thuisaanvaller. Een waarschuwingsschot dat Beerschot ter harte nam. Want onze Beren schakelden een versnelling hoger. Reyners testte eerst Saussez nog met een gekraakt schot, vijf minuten later was het bingo.

Charly Keita bracht onze Mannekes in minuut dertien op voorsprong. De Franse spits snoepte slim de bal af net voor de zestien van de thuisploeg en kon alleen op Saussez af. Keita twijfelde niet en plaatste de bal beheerst in het hoekje. CHARLY, CHARLY, CHARLY! Weerklonk vanuit het uitvak. Een dubbel en dik verdiend eerste goaltje voor onze hardwerkende aanvaller.

Dik acht minuten later was het aan Reyners om de score aan te dikken. Cagro liftte de bal heerlijk over de verdediging. Reyners was goed ingelopen aan de tweede paal en nam de bal heerlijk op de volley. 0-2 voor onze Beren die de eerste helft helemaal domineerden.

De tweede periode begon net als de eerst met een dot van een kans. Van Himbeeck zijn schot was te centraal om Saussez te bedreigen. Francs Borains kwam steeds meer opzetten. Maar tot echt grote kansen leidde dat niet. Matijas pakte uit met een snoekduik op een afstandsschot van Healy. Aan de overkant werd een scherpe voorzet van Pauwels in extremis nog ontzet.

Reyners probeerde in zijn gekende stijl vanop afstand, maar Saussez stond goed op te letten. In de daaropvolgende corner kopt Alhassan over het doel. Met een gelukje scoorde Francs Borains tien minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Een afgeweken schot van Vandendriessche hobbelde in doel: 1-2.

Even leek het nog spannend te worden, tot Tolis Konstantopoulos z’n derde doelpunt van het seizoen tegen de netten knikte. Beerschot zette zo de puntjes op de i na een heel erg sterke prestatie tegen Francs Borains.