CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Beerschot zet Lokeren opzij met penalty's

Lokeren – Beerschot 3-3 (3-5 op penalty's)

Zes doelpunten, een owngoal, een gelijkmaker in de laatste minuut en penalty’s. Kortom een typische cupmatch op het veld van Lokeren. Beerschot trok uiteindelijk aan het langste eind maar kende een taaie tegenstander in de Waaslanders. In de beslissende penaltyreeks bleven onze Mannekes foutloos vanop de stip en redde doelman Matijas een cruciale penalty. Maandag weet Beerschot wie het treft in de volgende ronde.

De eerste helft begon aan een verschroeiend tempo met Lokeren dat voor eigen publiek duidelijk goed voor de dag wilde komen. De ploeg uit het Waasland wilde meteen hoog druk zetten. De thuisploeg werd daardoor meteen beloond met de eerste kans van de wedstrijd. Van Aerschot kapte zich vrij in de zestien en besloot op doelman Matijas.

Dan deed Michez beter aan de andere kant. Hij dook de zestien in met de bal aan de voet en kapte twee verdedigers van Lokeren uit voor hij in de verste hoek besloot. Beerschot op voorsprong! En onze Mannekes duwden door. Ook Nzita waagde zijn kans, zijn schot ging jammer genoeg voor onze Beren op de paal.

Net voor de rust roerde Lokeren zich opnieuw. Eerst besloot Van Moerzeke nog naast na een counter, daarna stond Matijas pal. Hij kwam oog in oog met Van Aerschot en maakte zich goed breed. Beerschot kwam met de schrik vrij en mocht met een voorsprong de rust in.

Lokeren kwam opnieuw scherp uit de kleedkamer en kon meteen gelijk maken. Maes kreeg de bal perfect toegespeeld aan de tweede paal en moest het leer maar binnenduwen. Even leek het erop dat Beerschot in de problemen zat, maar de inbreng van Cagro bracht wat meer rust op het middenveld. Het was dan ook niet toevallig hij die de aanval opzette die tot de 1-2 leidde. De middenvelder speelde Reyners aan op de flank. Zijn voorzet ging via een Lokers been in doel.

En Beerschot diepte niet veel later de voorsprong verder uit. Matthys sneed een vrije trap perfect aan en Felix Nzouango stond helemaal vrij aan de tweede paal om binnen te koppen. Het eerste doelpunt van de Franse verdediger voor onze Mannekes.

Het leek alsof Lokeren helemaal tegen de touwen hing, maar de Waaslanders hadden nog wat venijn opgespaard voor het slot. Op een nieuwe vlijmsnelle counter ging de bal weer tegen de touwen. Lambo kon binnenduwen. In de allerlaatste minuut van de toegevoegde tijd maakte Lokeren dan nog gelijk. Janssen kopte de bal voorbij Matijas: verlengingen dus.

Daarin waren de kansen schaars. Beide elftallen waren zichtbaar moegestreden. Wat niet verwonderlijk was na 120 minuten voetbal aan hoge temperaturen. De thermometer tikte nog vlot 25 graden aan tijdens de tweede verlenging. Maar ook bij de verlengingen zat het venijn hem in de staart. Eerst mikte Sanusi een vrije trap een half metertje over doel. Aan de overzijde moest doelman Matijas alle zeilen bijzetten om een bal uit de kruising te zweven. Gescoord werd er echter niet meer. De partij moest dus beslecht worden op penalty's.

Daarin bleven al onze Beren foutloos vanop de stip. Matijas ontpopte zich andermaal tot penaltypakker en stopte de tweede penalty van Lokeren. Maandag weten onze Beren tegen wie ze verder bekeren in de volgende ronde.

Lokeren: Merckx, El Banouhi, Dianganga, Boujouh, Reuten, Van Moerzeke, Maes, Janssen, Tshimanga, Cassaert, Van Aerschot.

Beerschot: Matijas, Matthys, Reyners, Kosiah, Verlinden, Sanusi, Nzita, Tshimanga (‘4 Tshimanga), Pauwels (’58 Weymans), Nzouango, Michez (’58 Cagro).

Goals: ’19 Michez (0-1), ’52 Maes (1-1), ’60 Dianga (Eigen doelpunt 1-2), ’70 Nzouango (1-3), ’80 Lambo (2-3), ’90 Janssen (3-3)