CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Bekeravontuur eindigt tegen Club Brugge

Beerschot – Club Brugge: 0-6

Beerschot verloor woensdagavond van Club Brugge in de Croky Cup. Individuele fouten lagen aan de basis van een vroege achterstand. Club Brugge diepte de score daarna hyperefficiënt uit. Beerschot probeerde in de laatste twintig minuten nog wel, maar kon geen eerredder meer op ’t bord krijgen.

De eerste helft begon dramatisch voor Beerschot. Thiago snoepte slim de bal af van Konstantopoulos en werkte knap af in de korte hoek. Beerschot kwam al meteen op achterstand. Even leken onze Beren zich te herpakken. Dat resulteerde in een goed schot van Reyners met een dito redding van Simon Mignolet.

Aan de overkant zweefde Matijas een schot uit de hoek. Vijf minuten later schoot Beerschot zich helemaal in eigen voet. Cagro speelde een bal terug naar Matijas, maar had niet gezien dat Skov Olsen nog aan de goal stond. Die kreeg de bal pardoes in de voeten en omspeelde Matijas slim: 0-2.

Vanaf dan ging het helemaal bergaf met Beerschot. Denis Odoi kopte een hoekschop tegen de touwen, Vetlesen rondde een brugse aanval goed af en Skov Olsen maakte er met een wereldgoal 0-5 van. De Kielse burger kon zijn hart net voor de rust nog even ophalen toen Sanusi met een vrije shop de lat raakte.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Vetlessen dikte zijn teller nog een beetje aan na een te korte terugspeelbal in de Kielse defensie. Thiago kreeg de bal in de voeten en bediende Vetlessen die makkelijk kon afwerken.

Twintig minuten voor tijd toverde Matijas nog een dubbele redding uit zijn handschoenen. Barbera kwam één op één met de Kroatische doelman, maar die stond pal. Daarna was het vooral Beerschot dat de bal had, maar een eerredder zat er niet meer in voor onze Beren.

BEERSCHOT: Matijas, Matthys, Reyners (’58 Keita), Verlinden, Sanusi, Nzita, Tshimanga, Cagro, Van Himbeeck, Konstantopoulos (58 Nzouango), Michez.
CLUB BRUGGE: Mignolet, Ordonez, Odoi, Skov Olsen, Vetlesen, Meijer, Vanaken, Nusa, Alvarez, Mechele, Nascimento.
DOELPUNTEN: ‘4 Thiago (0-1), ’21 Skov Olsen (0-2), ’30 Odoi (0-3), ’32 Vetlesen (0-4), ’43 Skov Olsen (0-5), '54 Vetlessen (0-5)