CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Frustrerende namiddag in The Nest

Club NXT - Beerschot 2-1

Beerschot verliest op Club NXT. De youngsters van Club Brugge maakten al in de eerste helft het verschil met goals van De Smet en Vermant (penalty). Beerschot zette tegenover het Brugse geweld veel balbezit, maar kon daar te weinig kansen uit puren. Een betere tweede helft van onze Mannekes en de eerredder van Weymans waren onvoldoende om nog aanspraak te maken op puntengewin.

Onze Beren begonnen nochtans goed aan de partij. Ze zetten Club NXT onder druk met hoge pressing. Na tien minuten was het dan ook Beerschot dat als eerste z’n neus aan het venster stak. Verlinden mikte de bal te centraal om Shinton te verrassen. Nog geen minuut later was het de beurt aan Club NXT, maar ook Talbi kon de doelman niet verschalken.

Gaandeweg kwam Club NXT beter in het spel, hoewel Beerschot overwicht behield op gebied van balbezit, waren het de youngsters van Brugge die de gevaarlijkste kansen bijeen voetbalden. In een vliegensvlugge omschakeling, geholpen door het gladde veld, kwam De Smet alleen voor doel, hij werkte koel af: 1-0.

Beerschot probeerde wel, maar kwam niet verder dan een halve omhaal van Baeten (gepakt door Shinton) en een ongevaarlijk schot van Koshi dat over ging. Op slag van rust diepte Club NXT de score dan uit. Talbi ging neer in de kleine rechthoek en Boucaut legde de bal op de stip. Vermant maakte er met een panenka 2-0 van.

Coach Wieland wisselde aan de rust drie keer en veranderde ook de veldbezetting van een 4-3-3 naar de gekende 3-4-3. Spits Ayouba Kosiah mocht zijn debuut maken. Die nieuwe veldbezetting zorgde voor wat animo en vooral voor paars-witte kansen. Eerst mikte Verlinden nog vanuit scherpe hoek op doelman Shinton, daarna kwam Kosiah een paar centimeter te kort om een scherpe voorzet van Van den Bergh voorbij Shinton te tikken.

Net voor het uur zette Van Himbeeck (aan de rust ingevallen voor Koshi) zich goed door op het middenveld. Hij bediende Verlinden op de flank die met zijn gekende bewegingen naar binnen kwam om te schieten. Zijn snoeihard schot ging in het zijnet. Beerschot voerde de druk op. Aan de overzijde kwam Club NXT nog eens piepen. Rigo moest goed tussenkomen om een schot van De Smet in hoekschop te verwerken.

Beerschot bleef naar voor trekken. De kopbal van Baeten werd net onder de lat weggetikt. Kleine kansjes van Seydoux en ook Van Himbeeck waren geen probleem voor Shinton. Tien minuten voor tijd kwam Club NXT weer opzetten, maar Meisl (2x), Matthys en Lathouwers brachten redding op schoten van blauw-zwart en voorkwamen erger.

Beerschot bleef proberen en uiteindelijk kwam de eerredder er via Marco Weymans. De verdediger kraakte zijn schot dat in de rechterbovenhoek verdween. Nog geen minuut later kwam Beerschot bijna langszij met een halve omhaal van Kosiah. Zijn inzet zoefde voorlangs. Wat een slot zou dat geweest zijn. Uiteindelijk trok Club NXT de drie punten over de streep.

TOESCHOUWERS: 1.000
SCHEIDSRECHTER: Boucaut
DOELPUNTEN: De Smet, Vermant, Weymans
Club NXT: Shinton, Sabbe, Ordonez, Simba, Talbi (’61 Cuevas) , Vermant (’61 Perez), De Smet, De Roeve, Willems, Seys, De Smet (’84 Yakymenko).
BEERSCHOT: Lathouwers, Konstantopoulos (’64 Seydoux), Van den Bergh, Matthys, Meisl, Koshi (’46 Van Himbeeck) , Rigo, Baeten, Verlinden (’76 Frans), Thorisson (’46 Kosiah), Sebaoui (’46 Weymans).
GELE KAARTEN: Van den Bergh