A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Luca Meisl tekent contract bij Beerschot

Centrale verdediger Luca Meisl tekende maandagavond een contract bij Beerschot. De 23-jarige verdediger speelde de afgelopen vier seizoenen bijna honderd wedstrijden in de Oostenrijkse eerste klasse. Hij tekent een contract tot medio 2024 met een optie voor een extra seizoen.

Meisl maakte op tienjarige leeftijd de overstap naar de academie van Salzburg. Daar doorliep hij alle jeugdreeksen voor hij in 2018 zijn eerste minuten maakte voor de hoofdmacht van Red Bull Salzburg. Het zou bij twee wedstrijden blijven voor Salzburg, want de twee seizoenen daarop werd hij uitgeleend aan St. Pölten in de Oostenrijkse hoogste klasse. Daarna speelde hij twee seizoenen bij SV Ried in de Oostenrijkse eerste klasse.

“Luca stond al even op onze verlanglijst”, vertelt technisch manager Sander Van Praet. “Hij was bij ons al gekend voor we kozen voor coach Andreas Wieland. Na zijn aanstelling was de coach ook snel akkoord om Luca aan te trekken. Luca is opgegroeid met de speelstijl waar onze nieuwe coach voor staat. Hij heeft zijn jeugdopleiding genoten bij Red Bull Salzburg dat voor hetzelfde soort voetbal staat.”

“Op dat vlak zal het inderdaad niet lang aanpassen zijn”, lacht Meisl zijn tanden bloot nadat hij zijn contact ondertekende. “Ik ben nog niet in België geweest, maar ik ken wel al één van mijn ploeggenoten. Voor een EK bij de jeugd van Oostenrijk sliepen wij in hetzelfde hotel als België. Toen heb ik Thibaud Verlinden al een paar keer gezien.”

“Ik was meteen gecharmeerd door de interesse die Beerschot in mij toonde”, verklaart Meisl zijn keuze voor onze Mannekes. “Vanaf het begin was het duidelijk dat ze mij er graag bij wilden. Ik weet dat Beerschot een traditieclub is, met geweldige fans. Ook dat trok mij aan. Dat ik de coach en de speelstijl al kende, maakte de keuze nog wat makkelijker.”
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts