A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Overwinning op strafschoppen

Beerschot - Fortuna Sittard: 0-0 (4-2 op penalty's)

Beerschot wint de memorial Marc Steenackers op penalty’s. Na een scoreloos gelijkspel bleef, net als vorig seizoen trouwens, de beker op ’t Kiel. Doelman Davor Matijas kroonde zich tot held van de avond toen hij twee strafschoppen redde in de beslissende penaltyreeks.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn: één schot op doel voor onze Mannekes wat al wat we konden noteren. Verder probeerden onze Beren van onder de druk uit te voetballen van Fortuna Sittard. Het resultaat? Veel middenveldspel en stevige duels. Enkel Pauwels kon dreigen voor onze Mannekes met een afstandsschot. 

Vroeg in de eerste helft was er wel meteen opschudding. Ferati ging vol door op de enkel van Simion Michez. Rood was het logische gevolg. Fortuna met tien verder. Al leek Beerschot daar niet meteen profijt uit te halen. De eerste doelkans was immers voor de bezoekers. Matijas had niet al te veel moeite om het eerste schot tussen de palen weg te werken.

Sittard kroop nadien wat achteruit en loerde vooral in de omschakeling. En dat leverde een afstandsschot van Halilovic op, Matijas ging goed plat. Daar zette Beerschot een knal van Kosiah tegenover. Maar de hoek was te scherp om de doelman in verlegenheid te brengen.

Vijf minuten later stak Beerschot opnieuw de neus aan het venster. Tshimanga zette een een-tweetje op met Kosiah in de zestien en haalde meteen uit. De bal was te centraal om Sittard-goalie Pandur te verrassen. Even later probeerde Verlinden het uit de draai, maar ook die bal verdween in de handen van Pandur.

De laatste tien minuten trok Sittard een dubbele verdedigingsgordel op rond het eigen doel. Een slotoffensief van onze Mannekes bracht dan ook niet veel meer op. Het werden net als in de vorige editie penalty’s. 

Daarin onderscheidde vooral doelman Davor Matijas zich voor onze Beren. Hij redde meteen de eerste strafschop van Sittard nadat ook Ryan Sanusi zijn elfmeter naast mikte. Daarna scoorden zowel Matthys, Reyners en Tshimanga hun strafschoppen. Na een tweede redding van Matijas, kon Simion Michez de beslissende penalty binnenjagen. En zo blijft de trofee Marc Steenackers voor het tweede seizoen op rij in het Olympisch Stadion. 

Beerschot: Matijas, Matthys, Reyners, Alhassan, Kosiah (’86 Keita), Sanusi, Weymans (’60 Tshimanga), Pauwels (’60 Verlinden), Van Himbeeck (’77 De Stobbeleir), Konstantopoulos, Michez
 

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts