CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Puntje in Dender in de toegevoegde tijd

Dender – Beerschot: 1-1

Beerschot speelde zondagmiddag gelijk tegen een stug Dender. Daarin stuitten onze Mannekes vooral op de thuisdoelman Gies. Beerschot had de meeste en beste kansen maar vergat zich voor de rust te belonen. Na de rust brak dat zuur op toen Dender voorkwam. In de laatste minuut van de toegevoegde tijd sleepten onze Beren nog een punt uit de brand toen Weymans een vrije trap omzette.

Een aangename eerste helft om naar te kijken, dat was het zeker. Met een hoge intensiteit, onderstreept door het feit dat Ref Allaerts al na 1 minuut een gele kaart onder de neus van Denderspeler Cools duwde voor een stevige overtreding op Diawara. De toon was meteen gezet voor een bikkelharde wedstrijd met veel kleine en vervelende overtredingen, maar vooral ook met heel wat kansen.

Beerschot stak als eerst z’n neus aan het venster met voorzichtige schoten van Huiberts en Verlinden. Beiden mikten net naast de kooi. Na tien minuten was de eerste grote kans ook voor onze Mannekes. Nzita stoomde door op links en speelde Reyners aan op het penaltypunt. Zijn schot werd in extremis nog gekeerd door een verdediger van Dender.

Dender antwoordde met twee goeie mogelijkheden. Myny zag zijn plaatsbal nog in hoekschop geduwd worden door een goed opgestelde Tshimanga. Daarna kopte Cools een hoekschop van dichtbij over. Aan de overzijde versierde Beerschot z’n tweede goede mogelijkheid van de match: Verlinden profiteerde van een foutje in de verdediging bij de thuisploeg en speelde Diawara aan. Die besloot van dichtbij op doelman Gies. Close but no sigar.

Die Gies onderscheidde zich voor rust nogmaals. Opnieuw bracht Nzita de bal voor Tom Reyners. Die werkte goed af in de hoek, maar Gies bracht via de voet van een verdediger redding voor Dender. En zo gingen we rusten met een brilscore.

Om dan meteen de tweede helft aan te vangen met een koude douche. Myny dropte een vrije trap achter de verdedigende lijn. Daar stonden drie ingelopen spelers van Dender moederziel alleen. Soladio, één van die drie, was uit buitenspel vertrokken. Uiteindelijk was het niet hij die de bal voorbij Matijas tikte maar wel centrale verdediger Cools. 1-0 voor Dender.

Het werd steeds moeilijker voetballen voor onze Mannekes die ook de combinaties vanuit die eerste helft niet terugvonden. Dender bleef de gevaarlijkste mogelijkheden krijgen. Op het uur ging Nsimba met een gelukje voorbij Konstantopoulos. Zijn voorzet werd in extremis nog ontzet aan de tweede paal. Daar kwamen onze Mannekes goed weg.

Na een dubbele wissel bij Beerschot leek er beterschap te komen. Wright-Phillips bediende Diawara maar opnieuw bracht doelman Gies fantastisch redding. Idem dito op een vrije trap van Verlinden. Die was goed geplaatst, maar Gies pakte opnieuw uit met een save.

In de laatste minuut van de toegevoegde tijd moest Gies zich dan toch gewonnen geven. Weymans zette zich achter een vrije trap en bracht de bal voor aan de tweede paal. Perfect getrapt: een voorzet die ook binnen viel als niemand hem raakte. En dat was net wat er gebeurde: niemand raakte de bal en Weymans zorgde toch voor een Kiels puntje.

DENDER: Gies, Pupe, M’Barki, Rajsel, Myny, Rodes, Cools, Ruyssen, Acquah, Marzo, Nsimba
BEERSCHOT: Matijas, Matthys, Reyners, Verlinden, Nzita, Tshimanga, Huiberts, Diawara, Cagro, Konstantopoulos, Michez
DOELPUNTEN: ’47 Cools (1-0), 90+3 Weymans (1-1)