CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Scheve situatie rechtgezet na de rust

RSCA Futures – Beerschot: 1-3

Beerschot wint op de openingsspeeldag tegen de RSCA Futures met 1-3. Onze Beren gingen na een moeilijke eerste helft rusten met een achterstand. Invallers Verlinden en Cagro deden het tij keren voor onze Beren. Verlinden met een knappe gelijkmaker en Cagro met een assist voor Kosiah en een doelpunt.

Beerschot begon niet goed aan de wedstrijd. Onze Beren hadden het moeilijk met de hoge pressing van Anderlecht. Toch was het Beerschot dat het eerste kansje van de wedstrijd versierde. Nzita kwam goed naar binnen en bediende Michez die meteen uithaalde. Zijn schot was echter te centraal om doelman Vercauteren te bedreigen.

Het zou voor Beerschot bij dat ene wapenfeit blijven in de eerste helft. Anderlecht trok het laken naar zich toe en dat resulteerde in twee mogelijkheden voor Monticelli. Zijn eerste schot was een makkelijke opraper voor Matijas, maar de tweede ging wel tegen de touwen. Monticelli liep slim naar de eerste paal waar hij een lage voorzet hoog in doel duwde. Beerschot ging de rust in met een achterstand.

In de tweede helft kwam Beerschot met hernieuwde energie uit de kleedkamer. Al kantelde de match pas helemaal met de inbreng van Thibaud Verlinden en Welat Cagro. Meteen brachten zij meer gevaar in het spel van onze Beren. Het was ook niet verrassend dat Verlinden voor de gelijkmaker zorgde. De winger liep slim weg in de rug van verdediging en werd knap aangespeeld door Herve Matthys. Na een goede controle legde Verlinden de bal in de hoek en maakte hij er 1-1 van.

Beerschot duwde door. Cagro zette een een-tweetje op met Verlinden en trok de bal voor. Er stond echter niemand om het leer binnen te tikken. Maar onze Mannekes hadden de bovenhand. De voorsprong kwam er dan ook. Cagro maakte zich sterk op het middenveld en kon de bal goed meegeven met Ayouba Kosiah. Die plaatste de bal perfect in het zijnet. Beerschot op rozen!

Diep in de blessuretijd deed Welat Cagro er nog eentje bij. Zijn invalbeurt werd er zo één om in te kaderen. Na wat geharrewar voor doel viel de bal voor de voeten van de middenvelder. Cagro aarzelde niet en maakte er 1-3 van. Beerschot wint zo z’n eerste wedstrijd van het seizoen.

RSCA Futures: Vercauteren, Angulo (’46 N. Engwanda), Baouf (‘77 Barry), Masscho, A. Engwanda, Moutha-Sebtaoui, Monticelli (’63 Vergeylen), Lapage, Tajaouart, Diallo (’63 Camara), Degreef.

Beerschot: Matijas, Matthys, Reyners, Alhassan, Kosiah, Sanusi, Nzita, Pauwels (’59 Verlinden), Van Himbeeck (’59 Cagro), Konstantopoulos (’30 Tshimanga), Michez.

Doelpunten: ’34 Monticelli (1-0), ’66 Verlinden (1-1), ’83 Kosiah (1-2), ‘90+4 Cagro (1-3)