CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Spits Robin Šimović tekent contract tot het einde van het seizoen

Centrumspits Robin Šimović tekende maandagmiddag een contract bij Beerschot tot het einde van het seizoen. De 32-jarige Zweed speelde in totaal al meer dan 300 profwedstrijden en brengt nog wat extra ervaring in de spitspositie bij Beerschot.

Šimović genoot zijn jeugdopleiding bij Malmö in Zweden. Maar echt doorbreken deed hij bij reeksgenoot Helsinborgs in de Zweedse hoogste klasse. In 2016 verkaste Šimović naar Japan waar hij bij Nagoya Grampus en Omija Ardija speelde in de Japanse eerste en tweede klasse. Tussen 2019 en nu speelde hij in de Serie B, de Noorse hoogste klasse, de Koreaanse tweede klasse en in de Zweedse eerste klasse. Heel wat levens- en voetbalervaring dus bij onze nieuwste aanwinst.

“Ik ben heel erg blij om hier te zijn”, glimlacht Šimović. “Ik voel dat ik hier in een warme club terecht kom. Ik heb al heel wat ervaring met voetballen in verschillende landen en culturen. Ik verwacht niet dat ik lang nodig ga hebben om mij aan te passen. Ik ben alvast klaar om erin te vliegen.”

“Ondanks dat hij een vrije speler was, is Robin helemaal fit”, vertelt technisch directeur Gyorgy Csepregi. “Zijn resultaten van zijn medische testen waren heel erg goed. We zochten nog een extra profiel van een echte breker met ervaring. Robin is 2 meter lang, kopbalsterk en technisch goed onderlegd. Hij brengt bovendien nog heel wat ervaring in onze kern. Robin is al meer dan tien jaar prof en speelde al meer dan 300 profwedstrijden in verschillende landen.”

“Hij toonde ook een positieve ingesteldheid naar het project van Beerschot!”’, gaat Csepregi verder. “Robin wordt niet enkel gehaald om zijn kwaliteiten op het veld maar ook ernaast. Hij staat gekend als iemand die jonge spelers helpt, wedstrijden kan doen kantelen en modelprof is zowel op als naast het veld. Ik ben dan ook tevreden dat we Robin nog aan onze kern hebben kunnen toevoegen en zo de concurrentie vooraan nog wat aanscherpen.

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts