A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Verslag: Beerschot-Eupen

BEERSCHOT – EUPEN  0 – 1

Beerschot is zijn leidersplaats kwijt en kreeg bovendien zijn tweede thuisnederlaag van het seizoen in de maag gesplitst. Onze Mannnekes hadden een off-day, geraakten nooit in hun ritme, vonden geen openingen en liepen zich al te vaak vast in de verstevigde en goed georganiseerde Eupense verdediging. De bezoekers toonden zich bovendien ook in aanvallend opzicht efficiënter en hadden aan een kopbaldoelpunt van Agbadou voldoende om hier de drie punten mee te graaien. Niet onverdiend overigens.

Een ietwat nonchalante start en enkele momenten van concentratieverlies in de Kielse verdediging leverde Eupen in de beginfase drie kansen op maar Musona mikte twee keer hoog in de tribune terwijl Vanhamel een andere gevaarlijke bal uit zijn kooi ranselde. Pas na een kwartier kwam Beerschot opzetten. Met een vrije trap van Holzhauser en een fraaie dribbelkont-actie van Tissoudali. Zonder succes evenwel.

Onze Mannekes vonden amper openingen in het sterke Eupense verdedigingsblok en kregen geen lijn in hun acties. Het was Eupen dat vlotter en gretiger combineerde en het was dan ook geen echte verrassing dat de bezoekers iets na het halfuur op voorsprong klommen. Via Agbadou die een hoge bal perfect in de verste hoek binnenkopte.

In de achtervolging dus, en dat gebeurde veelal over de linkerflank. Niet scherp genoeg zodat het werk van Holzhauser en Tissoudali geen verlengstuk kregen. Dan was Eupen veel snediger en efficiënter. Vlak voor de rust werd de Beerschot-afweer tureluurs gespeeld en trapte Baby vanop twee amper twee meter keihard tegen de onderkant van de deklat. Oef, daar kwamen we goed weg.

Beerschot kwam opvallend frisser uit de kleedkamer voor de tweede helft en kwam via invaller Bourdin – die Vorogovskiy was komen vervangen – ei zo na de gelijkmaker na een geharrewar, maar de bal werd net voor de doellijn door een Eupense verdediger weggekeild. Even later zag ook Suzuki de gelijkmaker door de neus geboord. Een scherp counterend Eupen versierde echter ook twee dotten van kansen… maar Vanhamel redde evenveel keer de Kielse meubelen. Uitstekend keeperswerk weer van onze ballenpakker.

Twintig minuten voor affluiten leek het kalf verdronken toen Baby de bal binnenkopte maar de scheids had een overtreding op Vanhamel geconstateerd. Gelukkig want op die manier bleven we uitzicht behouden op een gelijkmaker of zelfs een totale ommekeer. Verder dan twee pogingen van Bourdin tegen de onderkant van de deklat en Frans op de paal kwamen we echter niet meer. Naast de goede ideeën ontbrak spijtig genoeg dus ook het tikkeltje meeval.

 

TOESCHOUWERS: geen

SCHEIDSRECHTER: Lardot

DOELPUNTEN: 35’ Agbadou 0-1

BEERSCHOT: Vanhamel, Mboko (85’ Eleke), Frans, Van den Bergh, Vorogovskiy (46’ Bourdin), Pietermaat, Coulibaly, Sanusi (76’ Sanyang), Holzhauser, Tissoudali, Suzuki

EUPEN: Defourny, Amat, Ngoy (87’ Beck), Peeters, Musona, Baby (77’ Koch), Schouterden, Agbadou, Miangue, Heris, N’dri

GELE KAARTEN: Mboko, Vorogovskiy, Ngoy, Schouterden, Bourdin

RODE KAARTEN: geen

 

Tekst: Danny Geerts

Foto: Jan Mees – Luther Rommens

ChallengerPro League

1 K. Beerschot V.A. 50 pts
2 SK Lommel 48 pts
3 K.M.S.K Deinze 46 pts
4 F.C.V. Dender E.H 45 pts
5 Patro Eisden Maasmechelen 43 pts