A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Verslag: Cercle-Beerschot

CERCLE BRUGGE – BEERSCHOT 2-1

Vier weken na zijn laatste competitiewedstrijd heeft Beerschot geen verlengstuk kunnen breien aan de reeks zeges op verplaatsing. In tegenstelling tot het vorige bezoek in het Jan Breydelstadion in augustus tegen landskampioen Club Brugge keerde Beerschot nu puntenloos huiswaarts na het duel tegen stadsgenoot Cercle.

In vergelijking met de match in Beveren (1-2 zege) verschenen Suzuki, Van den Bergh en Vorogovskiy in de plaats van Prychynenko, Eleke en Bourdin aan de aftrap. Zakaria Bakkali stond voor de eerste maal op het wedstrijdblad genoteerd.

Het team van trainer Will Still dwong al snel het eerste doelgevaar af. De eerste corner van Rapha Holzhauser na amper drie minuten belandde via een deviatie van Velkovski tegen de paal. Diezelfde  Velkovski liet op het kwartier de kans voor de openingstreffer liggen met een schot voorlangs. Toch was dit maar uitstel. Even later klommen de West-Vlamingen immers dan toch op voorsprong. Op een corner liet Radic zich door Bates verschalken in een kopduel. De Fransman Biancone verlengde met het hoofd van kortbij voorbij Vanhamel.

Even over het half uur ging de bal op de stip na een overtreding van Ryan Sanusi op Pavlovic. Ugbo zette Mike Vanhamel op de verkeerde voet en knalde recht in doel de 2-0 binnen.

Velkovski mocht even later vervroegd naar de kleedkamer nadat ref Van Driessche eerst geel trok maar na tussenkomst van de VAR de rode kaart bovenhaalde voor een zware fout op Tom Pietermaat. In de daaropvolgende fase kopte Joren Dom op de doelpaal. Musashi Suzuki kreeg in de rebound, op enkele meters voor een open doel, de bal niet binnen het kader.

Met een numeriek overwicht en een 2-0 achterstand trok trainer Still na de rust volop de aanvallende kaart. Frédéric Frans en een bleke Yan Vorogovskiy bleven in de kleedkamer ten voordele van Pierre Bourdin en Abdoulie Sanyang.

De aansluitingstreffer viel na enkele minuten in de tweede helft. Op een vrijschop aan de korte zijde van het strafschopgebied schilderde Rapha Holzhauser de bal perfect op het hoofd van Jan Van den Bergh die de 2-1 onhoudbaar voorbij Didillon kopte. Meteen al de 16de assist van onze Oostenrijker dit seizoen en de vierde treffer voor Jan Van den Bergh.

Met nog meer dan een half uur op de klok mocht Zakaria Bakkali (eindelijk) debuteren voor onze club. De Anderlecht-huurling kwam tussen de lijnen in de plaats van Loris Brogno.

Beerschot stapelde in het wedstrijdslot de kleine kansjes op. Jan Van den Bergh kwam zo net iets te kort op een vrijschop van Rapha Holzhauser en Blessing Eleke stond in de weg bij een schot van Musashi Suzuki. In blessuretijd slalomde Jan Van den Bergh door een pak spelers en werd op de rand van het strafschopgebied onderuit gehaald. Ref Van Driessche zag er evenwel geen fout in. Het laatste wapenfeit was voor Musashi Suzuki met een kopbal naast doel.

De stand bleef 2-1 in het voordeel van de Vereniging. Ondanks een betere tweede helft tegen een tienkoppig Cercle kwam onze Mannekes niet iets te kort om met een punt richting Kiel huiswaarts te keren. Volgende woensdag staat de volgende opdracht op de agenda met de inhaalmatch, in het Olympisch stadion, tegen Charleroi.

TOESCHOUWERS: geen
SCHEIDSRECHTER: Van Driessche
DOELPUNTEN: 18’ Biancone 1-0, 33’ Ugbo 2-0. 50’ Van den Bergh 2-1


CERCLE BRUGGE: Didillon, Bates, Decostere, Pavlovic, Velkovski, Lopes (88’ Hohtic), Vanhoutte, Hoggas (75’ Denkey), Biancone, Deman (46’ Corryn) en Ugbo (75’ Van der Bruggen).


BEERSCHOT: Vanhamel, Dom, Radic, Frans (46’ Bourdin), Van den Bergh, Vorogovskiy (46’ Sanyang), Pietermaat (81’ Eleke), Sanusi, Holzhauser, Brogno (65’ Bakkali), Suzuki.


GELE KAARTEN: Sanusi, Lopes, Biancone, Ugbo
RODE KAART: 37’ Velkovski

Tekst: Patrick Bijnens
Foto: Jan Mees