A-KERN NIEUWS, CLUB NIEUWS

Verslag: Standard - Beerschot

Uitgerekend op de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie is Beerschot dan toch nog uit de top acht getuimeld waardoor de jaargang 2020-2021 er onherroepelijk opzit. Geen Play Off 2-dessert dus voor onze Mannekes, die desondanks op een geslaagde eerste campagne in 1A mogen terugblikken.

Zeker in de eerste seizoenshelft bracht paars-wit wervelend en spektakelvoetbal met veel doelpunten. Iets wat na een uitzege bij KV Mechelen zelfs even de leidersplaats opleverde. Ondanks een sportieve terugval in december-januari bleef het elftal van Will Still – en daarvoor Hernan Losada – mooi in de subtop meedraaien... en bleef iedereen hopen op een kers op de taart in de vorm van een Play Off 2-ticket. Maar dat bleek nu net iets te hoog gegrepen. Een gelijkspel vanavond volstond maar dat lukte dus niet. Jammer maar helaas.  

Balbezit Standard, een goed georganiseerd Beerschot dat amper in de problemen kwam maar weinig doelkansen: op die manier kunnen de eerste vierenveertig minuten van een te gezapige eerste helft worden samengevat. Maar op slag van rust liep het dan toch nog verkeerd in de Kielse afweer. Radic was even niet bij de les zodat Klauss een lage voorzet van Siquet mooi in de verste hoek voorbij Vanhamel kon deviëren. Een fameuze opdoffer want dit was een vermijdbaar doelpunt.   Dat uitgerekend Klauss scoorde, was dan weer geen echte verrassing. De Braziliaanse spits van Standard was immers zowat de enige die voor dreiging en/of gevaar zorgde. Maar Vanhamel was telkens goed bij de zaak. 

Aanvallend maakte Beerschot weinig klaar. Eleke en Bakkali konden amper iets forceren. Weer was het een gretige en goed geïnspireerde Jan Van den Bergh die zich op de linkerflank in de kijker speelde met slimme infiltraties en prima voorzetten. Maar die kregen geen verlengstuk. Het gevolg: nul schoten tussen de palen voor onze Mannekes. In de zoektocht naar de gelijkmaker (en dat Play Off 2-ticket) kregen zowel Eleke als Bakkali vroeg in de tweede helft al een unieke mogelijkheid. Blessing kraakte echter zijn schot terwijl Zakaria zo lang talmde dat Bodart toch nog redding bracht. Twee dotten van kansen de nek omgedraaid; het zijn zaken die vaak zuur opbreken.  En dat was ook vanavond zo. Want op het uur ging aan de overzijde de bal op de stip na handspel van Dom in de grote rechthoek. Ammalah stuurde Vanhamel de verkeerde kant uit en trapte netjes binnen. 2-0... en boeken toe.  

Alles of niks dan maar in de resterende tijd met heel wat Kielse druk, dreiging en een aantal halve kansen. Maar geen goals. Het was integendeel Standard dat vanuit de omschakeling optimaal profiteerde van de ruimte bij Beerschot achterin. Muleka trapte simpelweg de 3-0 binnen; de eindstand meteen.   

TOESCHOUWERS: geen 
SCHEIDSRECHTER: Lambrechts 
DOELPUNTEN: 44’ Klauss 1-0, 60’ Ammalah 2-0 (strafschop), 86’ Muleka 3-0 

STANDARD: Bodart, Siquet, Sissako (78’ Lestienne), Laifis, Gavory, Bastien, Cimirot, Ammalah (85’ Raskin), Balikwisha (69’ Carcela), Muleka, Klauss (69’ Bokadi, 85’ Fai) 

BEERSCHOT: Vanhamel, Radic, (72’ Bourdin) Frans, Van den Bergh, Dom, Sanusi, Pietermaat (87’ Prychynenko), Holzhauser, Bakkali (66’ Mukuna), Brogno (72’ Vorogovskiy), Eleke 

GELE KAARTEN: Muleka, Pietermaat, Dom 
RODE KAARTEN: geen   

Tekst: Danny Geerts 
Foto: Jan Mees