CLUB NIEUWS, A-KERN NIEUWS

Will Still wordt head coach van Beerschot

Beerschot stelt Will Still voor als nieuwe head coach. Hij volgt Hernan Losada op. De 28-jarige Still heeft al meer dan tien jaar ervaring in het voetbal en wordt nu de jongste naoorlogse head coach ooit in de Belgische eerste klasse. Still was eerder al eens head coach in 1B bij Lierse waar hij een fantastisch parcours neerzette met 22 op 27. Hij zal woensdag meteen tegen Eupen zijn eerste wedstrijd coachen.

Beerschot kiest er dus voor om een nieuwe head coach aan te stellen vanuit de eigen rangen. Technisch manager Sander Van Praet: “We zijn fier dat Will de club trouw blijft. Hij heeft altijd een belangrijke rol gehad in onze technische staf en heeft het potentieel om te slagen als head coach.” Still tekende een overeenkomst tot het einde van het seizoen als head coach.

“Will Still is voor mij de ideale opvolger van Hernan”, benadrukt voorzitter Francis Vrancken. “Vanuit het bestuur kenden we zijn kwaliteiten al lang. Hij was vanaf 1B voor ons een belangrijk fundament in de sportieve ontwikkeling van de club. Dat hij nu het vaandel overneemt, betekent voor mij opnieuw dat we rationeel voortbouwen maar vooral dat we kansen geven aan iedereen die zich hard inzet. Enthousiasme gekoppeld aan talent is hetgeen we telkens zoeken en Will Still is daar opnieuw een voorbeeld van. “

“Met Beerschot hebben we opnieuw een primeur”, vertelt ondervoorzitter Walter Damen. “De jongste head coach van 1A. We surfen voort op de wijze waarop we de club de laatste jaren hebben gerund. We vertrekken immers steeds van onze eigen kracht en vaak lopen daar mensen tussen die alles in zich hebben om de club opnieuw naar een hoger niveau te tillen. Will is er zo één.”

Ook head of performance Pieter Jacobs blijft de club trouw. “De club geeft me veel vertrouwen en verantwoordelijkheid”, zegt Jacobs. “Ik wil deel blijven uitmaken van dit mooie project en van deze sterke technische staff.”

Davy De Smedt wordt aan die technische staff toegevoegd als assistent tot het einde van het seizoen. De 42-jarige De Smedt was drie jaar kapitein op het Kiel van eerste provinciale tot derde klasse en is sinds maart 2020 academy manager. Hij zal bovenop zijn taken als assistent nog steeds actief blijven bij de jeugdwerking. “Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van deze technische staff. Ik zal nauw betrokken blijven bij de dagelijkse werking van de jeugdacademie en zo de band tussen de eerste ploeg en de jeugd nog versterken. Binnen onze academie hebben we de laatste maanden grote stappen voorwaarts gezet. Ik heb er alle vertrouwen in dat we op de ingeslagen weg zullen verdergaan”, besluit De Smedt.